Actualitate

INCONȘTIENȚĂ MAXIMĂ! Șoferi prinși circulând cu viteză, în ciuda poleiului

Mai mulți șoferi din Buzău au dat dovadă de inconștiență maximă întrucât, în ciuda poleiului și a riscurilor generate de acest fenomen, au călcat pedala de accelerație mult peste limita legală de viteză. În total, marți, 8 decembrie, 11 conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti pentru că nu au respectat regimul legal de viteză. Unul  dintre șoferi, un bărbat de 34 de ani din Luciu, a predat și permisul pentru 90 de zile după ce a circulat cu 106 km/h pe DN1B, în localitatea Ulmeni.  Poliţiştii au reţinut alte 2 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului, dar şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului. Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii au sancţionat şi 6 pietoni care şi-au pus viaţa în pericol după ce au traversat strada printr-un loc nepermis. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 20.500 de lei.

Este risc de formare a poleiului în continuare, asa că polițiștii vin cu o serie de recomandări pentru șoferi.

“Deoarece în perioada următoare vremea va continua să fie rece în majoritatea regiunilor ţării şi vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză redusă, adaptată permanent particularităţilor meteo, de drum şi trafic.Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi cât şi în afara lor când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă! În situaţia în care semnalaţi carosabil alunecos sau acoperit de zăpadă folosiţi „frâna de motor”! Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor! Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Buzău.

Buzăul se află sub cod galben de precipitații abundente și risc de formare a poleiului până vineri, 11 decembrie, la ora 15:00.