Actualitate

CÂTE FOCARE ACTIVE DE COVID-19 ARE BUZĂUL

A scăzut numărul cazurilor de coronavirus la Buzău, a scăzut și numărul focarelor. Dacă luna trecută erau chiar și 12 focare active, între timp mare parte din ele au fost stinse, astfel că au rămas doar 3. Toate focarele sunt declarate în secții ale unor unități spitalicești din județ. În prezent, focare COVID-19 sunt două secții ale Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, dar și Secția Oncologie a Spitalului Județean Buzău.

În primul focar, cel de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, din 20 octombrie și până săptămâna aceasta, au fost confirmate cu coronavirus 48 de persoane. Toate cazurile pozitive au fost izolate în unitatea sanitară sau domiciliu, în cazul angajaților, personalul medical și pacienții au fost testați și s-a făcut dezinfecție riguroasă în tot spitalul.

În cel de-al doilea focar activ, cel de la Secția Psihiatrie Cronici 6 Ojasca, sunt 15 cazuri confirmate. Focarul a fost declarat pe 3 noiembrie.

Secția Oncologie din cadrul Spitalului Județean Buzău a fost declarată focar COVID-19 săptămâna trecută, pe 2 decembrie. Asta după ce 7 persoane au fost depistate cu infecție cu coronavirus.

În total, de la debutul pandemiei și până în prezent, în județul Buzău au fost confirmate 7139 de cazuri COVID-19.