Actualitate

Incredibil! Au furat componentele de cale ferată ca să facă adăpătoare

Inventivitatea românilor nu are limite! Se știe acest lucru, dar întâmplarea petrecută, recent, la Ulmeni pare de domeniul incredibilului.

La finele săptămânii trecute, angajații CFR din zona Ulmeni care au sarcina de a verifica atent calea ferată au observat că au început să lipsească niște componente extrem de importante pentru siguranța traficului feroviar. Mai exact, capace din fier care aveau rolul de a proteja cabluri ce fac parte din rețeaua de semnalizare în gară. Nu unul, ci pe o distanță semnificativă. Au fost sesizați polițiștii, care au reușit să stabilească ce s-a întâmplat cu acele capace. Au fost furate de doi bărbați din Ulmeni.

Motivul, însă, este halucinant. Potrivit unor surse, nu ar fi furat capacele care protejau cabluri extrem de importante pentru buna desfășurare a traficului pe calea ferată pentru a le vinde la fier vechi, ci pentru a le folosi în gospodărie, drept recipente pentru apa și hrana animalelor.

Polițiștii au descins la locuințele celor doi și au găsit capacele din fier furate de pe calea ferată, unele dintre ele ascunse în fân.

“Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit că bănuiții, doi bărbați de 51 și 57 de ani, din Ulmeni, ar fi sustras 40 de metri liniari de capace de protecție a cablurilor, de pe tronsonul de cale ferată care tranzitează localitatea de domiciliu a acestora. În urma prechezițiilor, polițiștii au recuperat prejudiciul și l-au predat persoanei vătămate. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuiților.”