Actualitate

Incredibil. Cum a încercat o buzoiancă să-şi scoată copilul din ţară


O buzoiancă în vârstă de 32 de ani a încercat să îşi scoată ilegal copilul din ţară, vrând să îl ia cu ea în Spania. Minorul, de 4 ani, era ascuns sub o pătură, pe bancheta din spate a unui autoturism, şi a fost depistat în urma controlului efectuat de poliţiştii de frontieră din Satu Mare.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, judeţul Satu Mare, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român conducând un autoturism marca VW, înmatriculat în Spania. Alături de acesta, călătorea ca pasager o femeie, în vârstă de 32 ani, cu domiciliul în judeţul Buzău. La controlul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit un copil de 4 ani ascuns pe bancheta din spate a autoturismului, sub o pătură”, potrivit Poliţiei de Frontieră.

În urma verificărilor, copilul ascuns s-a dovedit a fi fiul femeii din Buzău. Femeia a declarat că dorea să-și ia copilul cu ea în Spania. Pentru că nu avea documentele necesare care să-i permită călătoria cu minorul, ea a apelat la această metodă stranie si ilegală.

Polițiștii de frontieră, care au descoperit cazul, au dispus măsura întreruperii călătoriei. Acum, tânăra mamă, dar și șoferul autoturismului în care ea călătorea cu copilul ascuns, sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.