Actualitate

Încurcate sunt căile…rutiere! Modificări majore pe Bulevardul Unirii și pe strada Transilvaniei

Lucrările care se fac pe străzile din Buzău scot la iveală situații halucinante care ar stârni râsul dacă nu i-ar pune pe oameni la grea încercare. Este cazul bulevardului Unirii, aflat în plin proces de modernizare, unde spațiul pentru pietoni a devenit dintr-o dată insuficient, dar și de strada Transilvaniei, unde marcajele rutiere continue i-au bulversat pe șoferi.

Bulevardul Unirii e un amplu șantier, dar lucrările sunt date peste cap de situații concrete din teren. Peste noapte, proprietarii unor spații comerciale s-au trezit ca trebuie sa darâme scările de acces ca să facă loc pistelor de bicicliști, dar și unui spațiu minim de trecere pentru pietoni. Este și cazul unei farmacii, ai cărei administratori s-au văzut nevoiți să dărâme scările. Inițial, acestea au fost gândite în așa fel încât și persoanele cu dizabilități să poată intra cu ușurință ca să-și cumpere medicamente și să poată întoarce căruciorul. Primăria a somat farmacia să demoleze scările și să refacă intrarea.

„Primăria este o autoritate pe care trebuie să o respectăm și să ne respectăm reciproc. Da, sunt de acord. Nu am ce să fac. E mare scara, am de unde să tai. Noi suportăm costurile, dar noi făcusem scara după cum ni s-a spus de la Inspectorat. Suprafața era făcută pentru persoanele cu handicap. Îi vom ajuta noi, personalul farmaciei, după îngustarea scărilor”, a declarat Maria Popa, patron farmacie.

Altă stradă, alte probleme după modernizare. Pe strada Transilvaniei reclamațiile curg cu nemiluita. Abia au fost trasate noile marcaje rutiere și deja au apărut nemulțumirile. Pe un tronson de 1.5 kilometri nu se poate vira stânga sau dreapta din caiza marcajului continuu, astfel că oamenii trebuie să ocolească până la rondul de lângă fabrica de bere.

Și nu doar șoferii sunt afectați, ci și comercianții, pentru că accesul la magazinele de pe Transilvaniei a fost limitat considerabil odată cu apariția noilor marcaje. Patronii sunt nemulțumiți fiindcă, spun ei, investesc mult în marfă, dar clienții nu pot ajunge la ei din cauza noilor reguli de circulație.

După apariția noilor marcaje, mai mulți buzoieni nemulțumiți au sesizat primăria și alte autorități competente cu privire la situațiile apărute.