Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat

Stare de alertă în spitalele din Buzău și Râmnicu Sărat! Secțiile închise pentru a face loc pacienților COVID trebuie redeschise urgent. Tot mai mulți bolnavi cu probleme post COVID au nevoie de internare

Trebuie găsite soluții urgente pentru redeschiderea secțiilor închise în ultima lună cu scopul de a fi crescută capacitatea  de internare a pacienților infectați cu SARS-Cov-2.  Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat și Spitalul Județean Buzău se confruntă cu un număr în creștere de pacienți cu probleme grave de sănătate depistate după ce s-au vindecat de COVID.

Situația dramatică în care se află din nou unitățile spitalicești a fost prezentată de prefectul județului, Daniel Țiclea, în direct, în emisiunea Sens Direct, de la Focus Tv.

Prefectul Daniel Țiclea a precizat că nu este loc de amânare și că în doar câteva ore managerii celor două unități sanitare trebuie să găsească spații unde să fie mutați bolnavii COVID care ocupă acum secții precum Cardiologie, Neurologie și Urologie și unde trebuie internați de urgență bolnavii care se prezintă la spital cu afecțiuni post COVID. Tot mai multe persoane care au suferit AVC-uri, pacienți cu probleme cardiace grave sau cu afecțiuni la rinichi, se prezintă la medic și au nevoie de internare și investigații amănunțite cât mai repede posibil.

“A apărut un alt fenomen care ne obligă rapid să reechilibrăm spitalele și să redeschidem secțiile pe care le-am închis pentru a face paturi COVID. Se manifestă un val de accidente vasculare cerebrale, de afecțiuni cardiace și urologice ca și simptom post COVID. A fost principala problemă ridicată astăzi în ședința cu spitalele. Și la Buzău, și la Râmnicu Sărat, se înregistrează un val de prezentări cu AVC care ne îngrijorează și ne determină rapid să găsim soluții pentru redeschiderea secțiilor, nu rapid ci urgent trebuie să găsim soluții. Am început să căutăm soluții. Știți că la Spitalul Județean s-a comasat Neurologia cu Cardiologia”, a declarat la Focus Tv, prefectul Daniel Țiclea.

Prefectul Daniel Țiclea

La Spitalul Județan Buzău, la începutul acestei luni, bolnavii din Secția de Neurologie au fost mutați la Cardiologie. A fost luată această decizie pentru a putea crește capacitatea de internare a pacienților cu COVID-19 astfel încât buzoienii să nu mai aștepte ore întregi în mașinile personale și ambulanțe, în curtea unității spitalicești, până li se găsește un loc în spital. Astfel, prin comasarea celor două secții, s-au creat 30 de noi locuri pentru pacienţii cu suspiciune înaltă de COVID.