Actualitate

Indemnizații cu 50 % mai mari pentru membrii Consiliului de Administrație al Urbis Serv. Ce argumente sunt invocate

Consilierii locali municipali sunt convocați, joi dimineață, în ședința ordinară a lunii februarie, pentru a dezbate și vota 13 proiecte incluse pe ordinea de zi. Printre ele se află și propunerea de creștere a indemnizațiilor pentru membrii Consiliului de Administrație al Urbis Serv. Propunerea de majorare a fost formulată, conform atribuțiilor, de conducerea Urbis Serv și nu are nicio legătură cu creșterea performanței sau a volumului de activitate al membrilor CA-ului Urbis Serv. Singura justificare este aceea că salariul mediu lunar în sectorul construcțiilor a crescut în 2022. Ca urmare, se propune majorarea indemnizațiilor pentru membrii CA al Urbis Serv de la 2290 lei brut/lună la 3300 lei brut/lună.

Proiectul este susținut de referatul conducerii Urbis Serv Buzău în care se invocă ”varietatea și complexitatea activităților desfășurate de Urbis Serv Buzău.”

Propunerea pentru care se va cere votul consilierilor locali municipali în ședința de joi a stârnit deja critici. O primă reacție a venit, sub forma unei postări pe Facebook, de la consilierul Irinel Cîrstea:

”Motivul invocat este “complexitatea” muncii prestate. Adevărul este că această muncă este foarte complexă, trebuie să plece de acasă și să ridice mâna la propunerile conducerii. Creșterea propusă este de 50%, mult peste inflație și foarte mult raportat la creșterile de pensii și salarii la nivel național și local”, scrie Cîrstea, publicând și componența CA-ului Urbis Serv.

Dincolo de majorarea indemnizațiilor pentru membrii CA, poate mai oportună ar fi fost o adresă a Urbis Serv prin care conducerea să aducă la cunoștință publicului de ce nu mai poate ridica de pe străzile municipiului câinii fără stăpân. Asupra motivelor pentru care serviciul de ecarisaj a devenit nefuncțional, vom reveni.