Actualitate

(UPDATE) Înfiorător! Copil de 2 ani, ucis de propria mamă. Date din anchetă, AICI

UPDATE: Adaugă declarația prim-procurorul Valerică Văsîi de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Caz strigător la cer, la Pogoanele.

Un copil de 2 ani a fost ucis în bătaie, suspectă fiind chiar mama lui, o tânără de 26 de ani. Femeia este internată acum la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca, iar procurorii așteaptă de la medici raportul expertizei psihiatrice pentru a continua ancheta în acest caz cutremurător.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, totul s-ar fi întâmplat în luna februarie. Un vecin al familiei în care s-a produs nenorocirea a alertat autoritățile când a aflat că mezinul familiei a fost bătut crunt. Ajuns la casa respectivă, echipajul medical l-a găsit pe copil în stop cardio respirator, cu multiple leziuni pe corp, atât vânătăi cât și mușcături, și nu l-a mai putut salva.

În urma anchetei demarate, mama copilașului ucis le-a declarat anchetatorilor că e posibil ca micuțul să fi căzut din pat, dar și că unul dintre frați l-ar fi  bătut pe acesta. Nici un moment, nu a recunoscut că ea ar fi autoarea ororii.

În urma necropsiei, medicii legiști au stabilit însă că micuțul a fost bătut cu bestialitate. Copilul avea leziuni la cap, hematoame pe tot corpul și mușcături pe care chiar mama lui i le-ar fi făcut. Ea l-ar fi dat cu capul pe pereți, în mod repetate.

Femeia a fost internată la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca, unde medicii i-au făcut expertiză psihiatrică. Acum, procurorii așteaptă raportul examenului în funcție de care vor continua ancheta în acest caz cutremurător.

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, respectiv violenţă în familie, faţă de o persoane de sex feminin, în vârstă de 26 de ani, deoarece la data de 01.02.2021, în timp ce se afla la domiciliu a aplicat mai multe lovituri asupra fiului său, în vârstă de doi ani şi 5 luni, leziuni ce au condus la decesul acestuia.

Dosarul a fost înregistrat iniţial ca moarte suspectă, însă după efectuarea necropsiei s-a constat că leziunile ce au condus la decesul victimei sunt rezultatul unor agresiuni exercitate în cadrul familiei, din primele cercetări rezultând că este vorba despre mama acestuia.

În prezent, în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize neuropsihiatrice asupra suspectei, urmând ca în funcţie de concluziile expertizei să se dispună măsurile procesuale corespunzătoare”, a declarat marți prim-procurorul Valerică Văsîi de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Surse din rândul anchetatorilor susțin că tânăra ar fi avut  discernământ în momentul în care și-a bătut copilul.  De altfel, în timpul examenului psihiatric, ea ar fi recunoscut în parte că l-a bătut pe copil și ar fi dat detalii despre cele întâmplate în ziua fatidică.

Femeia mai are 2 copii de 3 și respectiv 11 ani și locuia cu concubinul ei, care nu este tatăl micuțului ucis.