Actualitate

INFORMARE METEO: Temperaturi de iarnă la sfârșit de septembrie. Frig, lapoviță și ninsori, la munte. Unde a căzut deja bruma (VIDEO)

Vreme deosebit de rece în toată țara, cu temperaturi de 0-3 grade Celsius noaptea și chiar cu lapoviță și ninsoare, la altitudini mari.
Meteorologii au emis, miercuri dimineață, o informare de vreme deosebit de rece care va fi valabilă în toată țara. În depresiuni şi în dealuri subcarpatice din sud temperaturile vor coborî, în timpul nopţii, până la 0-3 grade, existând condiţii pentru producerea brumei. La munte, în special la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări, în special în est, sud-est şi în extremitate de sud-vest.

”La munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaților Meridionali (10…15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă.
Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei.
Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 60 km/h, se menționează în informarea emisă de ANM.

Informarea este valabilă până joi dimineață la ora 10.00, dar vremea va rămâne deosebit de rece și vineri, în cea mai mare parte a ţării. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare.

La Lopătari, a căzut deja bruma, după cum anunță localnicii.

” Prima brumă a toamnei 2021, La orele 7 dimineața, la Lopătari am avut o temperatură doar de 3 grade, mai ridicată puțin datorită plafonului de nori care a apărut pe cer. La 5 si jumătate, temperatura era de doar 0, 8 grade. Cam frig pentru această perioadă din an. Anul trecut prima brumă a căzut la finele lunii octombrie”, a scris pe pagina sa de facebook Viorel Daniel Bănică, localnic din Lopătari.

Etichete