Actualitate

Instanța a decis! Ce se întâmplă cu bărbații reținuți în urma agresiunii din week-end

După ore bune de audieri, magistrații au decis ce se va întâmpla cu cei 3 bărbați acuzați că l-au agresat pe buzoianul de 41 de ani, cunoscut drept Activistul buzoian, chiar și sub privirile polițiștilor. Doi dintre agresori vor sta după gratii în următoarea lună. Pe numele lor, judecătorii au emis mandat de arestare preventivă. Iar cel de-al treilea bărbat va fi cercetat sub control judiciar. Cei trei sunt cercetați pentru fapte precum distrugere, lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice.

Între timp, Corpul de Control al IGPR continuă verificările la Buzău pentru a stabili dacă polițiștii au intervenit corespunzător în cazul buzoianului agresat. Cercetările au început luni dimineață, când specialiștii de la București au ajuns la IPJ Buzău. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că se fac verificări cu privire la modul în care a intervenit primul echipaj de poliție.

“La Buzău, intervenția primului echipaj a lăsat de dorit. De aceea, în această dimineață la ora 8.00 Corpul de Control al IGPR a demarat un control la IPJ Buzău, pentru a verifica modul în care a intervenit primul echipaj. Cum au gestionat mai departe polițiștii a fost unul corect.  În consecință în urma acestei cercetări interne vă vom spune dacă polițiștii de la IPJ Buzău sunt sau nu vinovați în ce priveste intervenția”, a declarat ministrul Lucian Bode.