Actualitate

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode: “Intervenția primului echipaj a lăsat de dorit” (Video)

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, prezent luni în Vrancea, unde a participat la inaugurarea unui punct de lucru al ISU la Tulnici, a vorbit despre incidentele din week-end, de la Buzău, unde un bărbat de 41 de ani a fost agresat de mai mulți indivizi chiar și în prezența polițiștilor. Ministrul a spus că a trimis Corpul de Control la Buzău pentru a verifica modul în care au intervenit oamenii legii. Vizată este intervenția primei echipe, respectiv un agent femeie și un agent șef bărbat, din cadrul Postului de Poliție Rurală Beceni.

“La Buzău, intervenția primului echipaj a lăsat de dorit. De aceea, în această dimineață la ora 8.00 Corpul de Control al IGPR a demarat un control la IPJ Buzău, pentru a verifica modul în care a intervenit primul echipaj. Cum au gestionat mai departe polițiștii a fost unul corect.  În consecință în urma acestei cercetări interne vă vom spune dacă polițiștii de la IPJ Buzău sunt sau nu vinovați în ce priveste intervenția”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Pe de altă parte, ministrul Lucian Bode a declarat că cei 3 agresori ai bărbatului de 41 de ani ar putea fi cercetați inclusiv pentru ultraj.

”Ieri s- a luat măsura reținerii celor 3 agresori, astăzi Parchetul se va pronunța. Noi, prin organele de cercetare penală, am luat această decizie având suficiente elemente pentru a dispune măsura reținerii pentru violențe, și posibil pentru ultraj, pentru că ați văzut cum a dat-o la o parte pe doamna polițist.”

Reamintim, verificările de la București vin după ce în week-end, un bărbat de 41 de ani cunoscut sub numele de Activistul Buzoian a căzut victima unor persoane pe care le filma. Duminică seară, la circa 24 de ore după comiterea faptelor, agresorii au fost reținuți pe bază de ordonță. Iar luni după amiază au fost prezentați procurorilor.

Detalii despre acest caz AICI.