Actualitate

ÎNTÂRZIERI ÎN AMENAJAREA CENTRELOR DE VACCINARE DIN ORAȘUL BUZĂU. Ce spune Primăria

Întârzieri în amenajarea centrelor de vaccinare care ar trebui să funcționeze, de săptămâna viitoare, în municipiul Buzău.

Problemele sunt semnalate de coordonatorul campaniei de vaccinare, Adina Moiseanu, care a vizitat, miercuri, cele 5 spații alese pentru a funcționa ca centre de vaccinare, din 15 ianuarie atunci când este programată să înceapă cea de-a doua etapă de imunizare.

”Am vizitat astăzi cele 5 centre de vaccinare din municipiul Buzău ce vor fi funcționale pentru următoarele două etape ale campaniei!

Este vorba despre o primă verificare până la demararea viitoarelor activități de vaccinare. Parte dintre centrele vizitate sunt încă la faza de pregătire și delimitare a spațiilor, însă medicii coordonatori au dat asigurări că vor urgenta organizarea centrelor pentru ca acestea să fie gata săptămâna viitoare.”, a scris Moiseanu.

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei dau asigurări că centrele vor funcționale la 15 ianuarie, cu excepția celui de la LSM, care va fi gata pe 20 ianuarie.

În municipiul Buzău vor fi disponibile cinci centre de vaccinare pentru care au fost arondate 18 localități din județ, după cum urmează:

1. Clădire aparținând Primăriei Buzău (Bld. Nicolae Bălcescu, nr 41-43): Cochirleanca, Poșta Câlnău, Racovițeni, Zărnești

2. Demisol Dispensar Medical nr. 14 (Cart. Broșteni, Str. Gîrlași): C.A Rosetti, Cilibia, Gălbinași, Rușețu

3. Medlife – Punct de Lucru Buzău (Str. Unirii, Bl. 18F, parter): Blăjani, Beceni, Cernățești

4. Sala de Sport Liceul cu Program Sportiv “Iolanda Balaș Soter” (Aleea Școlilor, nr.1): Mărăcineni, Săhăteni, Săpoca, Stâlpu, Ulmeni

5. Sala de Sport Liceul Tehnologic “Henri Coandă” (Str. Horticolei, nr. 50): Costești, Movila Banului.