Actualitate

Intersecția de la Spătaru, dintre DN2B și DN2E85, reconfigurată. Noi lucrări vor fi realizate pentru un trafic în siguranță

Intersecția dintre DN2B și DN2 E85, de la Spătaru, o zonă care ani la rând le-a creat șoferilor probleme serioase, aici fiind înregistrate numeroase accidente rutiere de-a lungul vremii, va fi reconfigurată. După ce recent a fost amenajat rondul care fluidizează circulația, va fi realizată și o bandă separată pentru virajul la dreapta, din DN2B în DN2 E8. Anunțul privind reconfigurarea intersecției de la Spătaru a fost făcut de deputatul PNL de Buzău, Gabriel Avrămescu.

“Odată începute lucrările la sensul giratoriu, specialiștii în amenajarea drumurilor, au reanalizat zona și au hotărât extinderea intersecției cu încă 200 mp, pe locul rămas liber după demolarea fostului punct de observație al Poliției Române, cunoscut de buzoieni ca “Borcanul”. Așadar, intersecția, care, până nu demult, era foarte periculoasă, va beneficia nu doar de un sens giratoriu, ci, cel mai probabil, chiar și de o bandă separată pentru dreapta. Astfel, tehnic vorbind, lărgirea racordului de virare la dreapta, din DN2B în DN2 E85, va facilita accesul în intersecție al mașinilor de mare tonaj. Extinderea sensului are dublu scop, respectiv accesul mai rapid și în siguranță al tirurilor, în special, și protejarea asfaltului, nemaifiind nevoie de răsucirea în loc a roții.”

Lucrările vor fi realizate în perioada imediat următoare și se estimează că vor fi finalizate în mai puțin de două săptămâni.

“Lucrarea de amenajare a drumului, executată de CNAIR, a început în decembrie anul trecut odată cu demolarea borcanului, sensul giratoriu provizoriu fiind funcțional, la începutul lunii aprilie anul curent. După avizul poliției rutiere pentru noua soluție tehnică de amenajare a intersecției, acostamentul va fi amenajat cu sistem rutier complet, astfel că, la final, va exista mai mult spațiu pentru sistematizarea intersecției. Constructorii estimează aproximativ 10 zile pentru executarea lucrărilor.”, a anunțat deputatul PNL, Gabriel Avrămescu.

Șansanews.ro a relatat AICI despre lucrările la rondul din intersecția de la Spătaru.