Actualitate

Intervenție salvatoare a polițiștilor buzoieni. Un tânăr de 18 ani amenința că se sinucide

FOTO cu caracter ilustrativ

A fost o misiune contracronometru, seara trecută, pentru oamenii legii din două județe. O mamă disperată, din Vrancea,  a sunat la 112 după ce, în urma unor discuții aprinse, fiul său de 18 ani a plecat de acasă cu mașina, amenințând că se va sinucide. Din fericire, un echipaj al IPJ Buzău l-a oprit pe tânăr înainte de a recurge la un gest extrem.

Seara trecută, în urma unor discuții avute acasă, tânărul s-a urcat la volan și i-a spus mamei, dar și altei rude, că va intra cu mașina într-un TIR. Atunci, mama vrânceanului, o femeie de 56 de ani, speriată de ce s-ar putea întâmpla, a sunat urgent la 112.

“Aseară, în jurul orei 21.43, printr-un apel la 112, o femeie din mediul rural a solicitat ajutorul Poliției, susținând că fiul său, un tânăr de 18 ani, în urma unei discuții în contradictoriu, a plecat de la domiciliu la volanul unui autoturism, amenințând că va intra în coliziune frontală cu un tir. Tânărul nu putea fi contactat telefonic, iar echipajul de poliție care a intervenit la evenimentul sesizat a stabilit traseul și direcția de deplasare pe care circula tânărul. Imediat, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea a  procedat la darea în consemn a autoturismului cu care se deplasa tânărul”, transmite IPJ Vrancea.

Toate informațiile privind mașina cu care circulă tânărul care amenința că se va sinucide au ajuns și la polițiștii din Buzău.

În scurt timp, un echipaj al IPJ Buzău, care acționa pe DN2E85, la intrarea în Râmnicu Sărat, a depistat mașina vrânceanului trasă pe dreapta, pe marginea drumului. Surse apropiate anchetei spun că în momentul în care a fost luat la întrebări de polițiștii buzoieni, tânărul ar fi negat că s-ar gândi la un gest extrem. Ar fi recunoscut, însă, că în familia sa apele sunt extrem de tensionate. Tânărul ar fi susținut că a plecat de acasă pentru că nu se înțelege cu părinții din cauza unui conflict pe care el îl are cu fratele său. Un conflict mai vechi, în contextul căruia polițiștii au și emis ordine de protecție pentru ambii frați, pentru o perioadă de 2 luni. Din cauza neînțelegerilor, vrânceanul ar fi decis să plece în București, la sora sa.

După analizarea întregii situații, oamenii legii au decis ca tânărul de 18 ani să fie însoțit de altcineva pentru a ajunge în siguranță în Capitală. Un prieten a sosit la Râmnicu Sărat și l-a condus până la destinație.