Actualitate

Interviu emoționant cu unul dintre primii piloți de la Boboc, școlit la manșa avionului IAR-99 (VIDEO +FOTO)

În 2004 a pilotat pentru prima dată avionul IAR-99, un moment încărcat de emoții și multe temeri. Era începutul unei lungi cariere pentru cel care avea să devină instructor șef securitate aeriană în cadrul Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc. Pentru comandorul Dănuț Sava au urmat peste 2.000 de ore de zbor la manșa avionului pe care s-a școlit, iar acum, aproape de sfârșitul carierei, spune, cu la fel de multe emoții,  ” IAR-99 Standard reprezintă o mare parte din viața mea profesională, însă, așa cum probabil se cunoaște, este greu să separi partea profesională de cea personală, prin urmare este parte din viața mea”.

Piloții de la Baza Aeriană Boboc au sărbătorit, zilele trecute, 35 de ani de la primul zbor cu avionul IARR-99, ocazie cu care comandorul Dănuț Sava, instructor șef securitate aeriană în cadrul Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc, a vorbit despre începuturile carierei, la manșa acestei aeronave.

“Mi-aduc aminte de temerile de la începuturile carierei mele de pilot, de emoțiile pe care le aveam. Emoții sunt și acum, însă sunt diferite. Nu-mi vine să cred că a trecut atâta timp peste mine și peste noi toți. Pot spune acum, aproape de sfârșitul carierei, că trăiesc un amestec de sentimente în care satisfacția primează. Pilotez IAR-99 Standard încă din anul 2004. Sunt printre primii piloți de la Boboc care au trecut pe acest tip de avion odată cu sosirea lui în școală. Fiind instructor, de-a lungul timpului au trecut foarte mulți tineri piloți prin mâna mea. Văzându-i pe fiecare în parte, mă încearcă un sentiment de satisfacție și de împlinire profesională, similar cu cel al profesorilor care își văd elevii ajunși uneori mai sus decât ei”.

Comandorul de la Boboc  spune că IAR-99, un avion românesc, este superior altor tipuri de avioane cu care a zburat.

”Avionul IAR-99 Standard este un avion cu adevărat deosebit și remarcabil, nu numai datorită faptului că este românesc în totalitate, dar este un avion foarte manevrabil, docil, performant și superior altor tipuri de avioane pe care le-am zburat. La 35 de ani de când s-a executat primul zbor cu acest tip de avion, pot spune că, pentru mine, IAR-99 Standard reprezintă o mare parte din viața mea profesională, însă, așa cum probabil se cunoaște, este greu să separi partea profesională de cea personală, prin urmare este parte din viața mea”, a spus comandorul Dănuț Sava, potrivit informării de pe pagina de Facebook a Bazei Aeriene de la Boboc.

La ceas aniversar, instructorul șef securitate aeriană  le-a transmis piloților tineri din cadrul Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului aeronautic de la Boboc că au datoria de a duce mai departe această moștenire.

”Celor mai tineri piloți care pilotează IAR-99 le transmit să fie conștienți că zboară un avion performant și au, pe de altă parte, și o datorie, aceea de a duce mai departe această moștenire la un nivel la fel de înalt ca până acum”, a spus comandorul.

Avion militar produs 100% în România, de către Avioane Craiova S.A., aeronava IAR-99 Standard a fost aniversată în urmă cu două zile în Baza Aeriană Boboc în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, general maior Viorel Pană, a numeroase personalităţi din conducerea centrală şi locală şi reprezentanţii producătorilor.

”La 21 decembrie 1985 decola prototipul S001 al acestui tip de avion avându-l la manşă pe locotenent-colonelul Ştefănel Wagner, iar din anul 1988 a intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române, ca avion de antrenament capabil să asigure misiuni de atac la sol, dar şi misiuni de recunoaştere. Dislocat pe aerodromul Boboc din anul 2003, acest tip de aeronavă dă aripi viitorilor piloţi militari ai Armatei României”, informează reprezentanții Bazei Aeriene Boboc.


La împlinirea celor 35 de ani de zbor, piloții de la Boboc au realizat și un scurt documentar cu instructorii care reprezintă, trecutul, prezentul și viitorul aeronavei IAR 99, precum și un istoric al avionului IAR 99