Actualitate

(P) Investiție de 100.000 de euro la Spitalul Smeeni. Banii reprezintă donația Green Group, care sărbătorește 20 de ani de activitate în Buzău

“Grija pentru Sănătate” este programul lansat astăzi de Green Group la Spitalul de Boli Cronice din Smeeni, acolo unde grupul de firme a donat 100.000 de euro.

În cadrul proiectului, astăzi, 24 februarie, Green Group, în parteneriat cu Instituția Prefectului Buzău, au inaugurat Centrul de Evaluare și Tratament Covid-19 din incinta Spitalului de Boli Cronice Smeeni, precum și dotări suplimentare pentru modernizarea spitalului. Tot astăzi, Green Group a anunțat și contribuția sa la instalarea a patru centre moderne de vaccinare în județul Buzău.

Investiția în Centrul de Evaluare și Tratament COVID-19 de la Smeeni a inclus amenajarea unui cabinet de consultații, a unei săli de tratament și a unui salon cu două paturi.Centrul de Evaluare acordă servicii medicale de tip spitalizare de o zi, fiind destinat evaluării și tratării pacienților confirmați COVID-19.

Totodată, Green Group a donat spitalului și 60.000 de măști și echipamente medicale ce vor contribui la creșterea calității îngrijirii pacienților. Donația cuprinde și un aparat HiTop pentru electroterapia high-tone, 5 paturi electrice de spital, 2 canapele electrice pentru examinare, un scaun modern de recoltat și mobilier medical pentru dotarea cabinetelor și a secției de RMN.

“Anul acesta sărbătorim 20 de ani de activitate alături de comunitatea din Buzău.Programul “Grija pentru Sănătate” este calea prin care arătăm că Green Group este un membru al comunității locale, implicat în toate problemele și nevoile cu care se confruntă. Ne apropiem de finalul unei perioade dificile, care și-a pus amprenta asupra noastră, a tuturor, în care am realizat că sănătatea este cel mai importat obiectiv șicare nu se poate atinge decât prin solidaritatea întregii comunități. Sănătatea locuitorilor județului Buzău va rămâne o prioritate a grupului și în anii următori”, a declarant Constantin Damov, Președinte Green Group.

“ Am reușit să facem acest centru, care reprezintă doar o parte a proiectului derulat cu partenerii nostri de la Green Group, cu cheltuială zero din partea statului român, doar din donații și sponsorizări venite din partea unor oameni de bine. Vorbim despre o investiție de circa 100.000 de euro, sumă care, practic, depășește bugetul de cheltuieli materiale de care dispune anul acesta Instituția Prefectului. Salut  și dăruirea medicilor de la spitalul din Smeeni și disponibilitatea conducerii unității medicale de a face tot ce le stă în putință în sprijinul oamenilor. Spitalul de Boli Cronice Smeeni a asigurat în regie proprie manopera pentru lucrările de amenajare a centrului de evaluare”, a declarat Marian-Daniel Ticlea, Prefect al Județului Buzău.

În perioada următoare, Green Group va anunța noi proiecte din zona de sănătate.

Green Group este unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul reciclării în Europa, cu activitate în reciclarea tuturor fluxurilor majore de deșeuri, inclusiv PET, sticlă, deșeuri electrice și electronice (WEEE), lămpi și baterii. Are cea mai mare capacitate instalată de reciclare din România și una dintre cele mai mari din Europa, procesând anual peste 460.000 de tone de deșeuri.