Actualitate

S-au schimbat regulile, a scăzut numărul burselor școlare! Câți elevi vor primi “stimulente” în semestrul II

Sume mai mari de bani, dar mai puțini beneficiari. Vorbim despre bursele acordate elevilor cu rezultate bune la învățătură sau care provin din familii cu venituri reduse. La Buzău, după modificarea criteriilor pentru acordarea stimulentelor, a scăzut numărul beneficiarilor. Numărul copiilor care primesc burse semestrul acesta este cu peste 2 000 mai mic față de semestrul trecut.

după modificarea criteriilor pentru acordarea stimulentelor a scăzut numărul beneficiarilor. Numărul copiilor care primesc burse semestrul acesta este cu peste 2 000 mai mic față de semestrul trecut.

În ședința de luni a Consiliului Local Municipal Buzău, aleșii municipali vor avea pe masă un proiect de hotărâre ce prevede numărul de burse acordat în semestrul doi. Potrivit proiectului, 7 906 școlari ar urma să primească astfel de stimulente, față de 9 979 în primul semestru.

Proiect de hotărâre CLM Buzău

Cea mai mare scădere este la capitolul burse de performanță. Dacă în primul semestru, CLM Buzău a aprobat alocarea a 109 astfel de burse, semestrul acesta doar doi copii vor primi stimulentul: unul de la Colegiul Tehnic și un elev de la Colegiul Pedagogic.  Aproape că s-a înjumătățit și numărul burselor de merit, de la 6 938 la 3906.

Din acest semestru, bursele de merit sunt acordate doar elevilor care au medii de peste 9,50, față de pragul de 8,50, cum a fost până anul acesta, iar cele de studiu vor fi acordate începând cu media 7,50, față de 7.