Divertisment

Invitație pentru excursie de o zi la vestigiile rupestre de la Aluniș

N-ai ajuns încă la vestigiile rupestre din zona Aluniș-Bozioru? Nu-i nimic, niciodată nu e prea târziu! Iar momentul potrivit ar putea fi chiar în zilele următoare. Asta dacă îți dorești nu doar să vezi, ci și să afli misterele acestor așezări care vorbesc despre viața monahală din timpuri îndepărtate. Locul e plin de istorie, mistere și legende, iar toate acestea se dezvăluie doar călătorilor cu adevărat interesați de ele.

Miercuri, 17 august, ar putea fi ziua potrivită pentru o excursie în zonă. Un grup de inițiativă a lansat anunțul pe Facebook, iar doritorii sunt așteptați să își anunțe intenția de participare. Va fi o excursie călăuzită de geograful Cezar Buterez, un cunsocător excelent al zonei, dar și cercetător. Cezar Buterez, râmnicean la origini, este doctor în geografie, un neobosit căutător în arealul de la Aluniș-Bozioriu, pe care îl cercetează de mai bine de zece ani.

Iată cum sună invitația pentru excursia din 17 august!

”Dincolo de Aluniș, ascunse de drumurile care altădată despărțeau plaiurile, se află un complex misterios de bisericuțe și chilii săpate în piatră, mărturii ale unei activități monahale mai puțin cunoscute. Traseul nostru este de durată (7-8h) şi ne va purta pe culmile umbrite ale Zboiului și Crucii Spătarului, pe coaste repezi, ori pe poteci mai ferite, în căutarea așezărilor rupestre și a altor rămășițe ale timpurilor mai vechi. Călăuziți de geograful Cezar Buterez, vom păși și noi pe urmele celor de altădată, pentru a asculta povești despre oameni și locuri, dar mai ales pentru a înțelege identitatea culturală a unui spațiu care încă mai are multe de dezvăluit.Pentru confirmări/detalii: 0727.934.529”