Divertisment

IRINA LOGHIN, SĂRBĂTORITĂ AZI LA RADIO FOCUS

Astăzi, 19 februarie, Irina Loghin, una dintre cele mai mari, cunoscute şi iubite interprete de muzică populară ale ţării noastre, împlineşte 82 de ani. Artista s-a născut într-un cătun ce aparţinea de comuna Gura Vitioarei, de lângă Vălenii de Munte, judeţul Prahova.

A început să cânte la baluri, alături de sora sa, Florica, apoi s-a înscris la Şcoala Populară de Artă din Ploieşti, unde avea să-l cunoască pe Octavian Cristescu, cel care a intuit că talentul său aparte putea fi şlefuit şi a încurajat-o să meargă la Bucureşti.

Între anii 1959-1962, a câştigat premiul I la toate concursurile locale la care a participat, iar în 1962 a primit „Ordinul Muncii” la Boldeşti-Scăieni. În anul 1963, a realizat primele înregistrări cu Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijată de George Vancu, cu care avea să înceapă o strânsă colaborare. Un an mai târziu avea primele apariții la TV și cunoştea o popularitate în creştere exponenţială. În anul 1965, înregistrează primul disc vinil la Electrecord, „Măi bădiță, de pe grui”. A lucrat apoi alături de orchestra Barbu Lăutaru şi, începând cu anul 1967, începe să lucreze alături de Benone Sinulescu, alături de care avea să formeze unul dintre cele mai îndrăgite duete din folclorul muzical românesc.

Muzica Irinei Loghin răsună la cel mai popular radio. La ceas aniversar, piesa sa O bătrână într-o gară a făcut deliciul audienței din emisiunea de dimineață.

Autorul știrilor

Karla Lucuță

- realizator emisiuni radio pe Focus Fm de peste 11 ani
- realizator emisiuni de divertisment pe Focus TV
- prezentator evenimente şi artist de muzică de petrecere

Adaugă comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu