Actualitate

Marea provocare a noului șef al PSD Buzău. Ce trebuie să facă urgent senatorul Lucian Romașcanu

Noul președinte interimar al organizației județene a PSD Buzău, senatorul Romașcanu, se află în fața unei importante provocări.
Prin preluarea șefiei uneia dintre cele mai puternice filiale județene social-democrate din țară, senatorul Romașcanu va trebui să intre rapid în grațiile activului de partid, dar mai ales în cele ale primarilor pesediști din județ, adică osatura partidului. Provocarea e cu atât mai mare cu cât pesediștii buzoieni au fost obișnuiți să fie tot timpul mângâiați pe creștet de însuși șeful cel mare al partidului, deputatul Marcel Ciolacu, cel care a avut abilitatea să le împace, mai mereu, pe toate.
Mai mult decât atât, senatorul Lucian Romașcanu are reputația de a fi perceput de către „poporul pesedist buzoian”, drept „băiatul subțire de la București, care nu prea are cum să cunoască realitatea crudă de la Talpa Țării”.

Cu toate acestea, în prima intervenție televizată de după numire, moment petrecut la Focus TV, noul interimar de la vârful PSD Buzău a explicat că problemele pesediștilor din teritoriu îi sunt cunoscute, dar că va face și mai mari eforturi pentru a le fi cât mai aproape social democraților de pe întreg cuprinsul județului Buzău.

Cu această ocazie, Romașcanu a transmis pesediștilor un mesaj de unitate și a respins categoric posibilitatea creării unor conflicte interne, precum cel existent în acest moment între primarul Constantin Toma și președintele Consiliului Județean, Petru Emanoil Neagu.
Situația este, așadar, destul de complicată pentru Lucian Romașcanu, însă are șansa, spune pesedistul cu vechime, să colaboreze cu senatorul-executiv, Romeo Lungu, un bun cunoscător al tuturor problemelor din partid.

Etichete