Actualitate Șansa de Nehoiu

ISTORIA ORAȘULUI NEHOIU, SPUSĂ CU AJUTORUL TEHNOLOGIEI! Turiștii pot afla rapid informații despre obiectivele din zonă

Istoria locurilor de poveste și toate informațiile despre obiectivele turistice din zona orașului Nehoiu sunt acum mult mai ușor de aflat. Un ONG din Capitală a ales orașul Nehoiu pentru a veni în sprijinul turiștilor care ajung în zona de munte a județului. A implementat un proiect prin care turiștii care vizitează orașul din nordul județului Buzăului pot avea acces rapid la informații despre obiectivele turistice, legendele locului, istoria caselor vechi de sute de ani, a bisericilor și a tuturor elementelor care compun frumusețea locului.

Povestea din spatele fiecărui obiectiv poate fi cunoscută printr-o simplă scanare a unui cod special. Monumentul eroilor nehoieni, fabrica de cherestea, povestea castanilor sau locul copilăriei lui Dan Puric, sunt doar câteva părți din proiectul digitalizării orașului Nehoiu.

Acestora li se adaugă povestea “castanilor lui Marin”, arbori falnici plantați de fostul primar din perioada 1939-1940, Vasile Marin, împreună cu tinerii care faceau instruire premilitară, înainte de cel de-al Doilea Război Mondial.

“De astăzi, turiștii care vin în Nehoiu, județul Buzău, vor putea să se întoarcă în trecut și să cunoască legendele locului și istoria caselor, a bisericilor și a tuturor elementelor care compun frumusețea locului. Cândva, acest loc trebuia să găzduiască frumosul castel Peleș, însă decizia de a fi construit în Sinaia s-a luat din cauza (sau datorită) unui cal oferit lui Carol I de către cei din Nehoiu, ca dar de vizită. Multe alte legende înconjoară acest loc, iar cultura este la ea acasă.”, se menționează în postarea Asociației Călător prin România.

“Nehoiu este primul loc din Buzău pe care l-am digitalizat! Vom continua!”, adaugă reprezentanții ONG-ului.