Actualitate

Jale de șosele! Șoferi drogați, băuți și viteze record

Val de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri. În doar 24 de ore, au fost aplicat peste 150 de amenzi, iar 30 dintre șoferii opriți în trafic au rămas fără permis de conducere. Rezultatele acestui control efectuat în 5 octombrie redă, de fapt, oglinda fidelă a ceea ce se întâmplă pe șoselele din Buzău în fiecare zi.

Potrivit unei analize prezentate de IPJ Buzău, peste 50 de șoferi conduceau cu viteză peste limita legală, iar cel mai relevant exemplu este cel al unui tânăr de 31 de ani care mergea în localitate cu viteză mai mare decât limita legală admisă pe autostradă.

Cu cea mai mare viteză163 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unei conducătoare auto de 31 de ani, din Prahova, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău”, informează IPJ Buzău.

O altă problemă majoră rămâne consumul de droguri și băuturi alcoolice. Patru șoferi au fost scoși din trafic pentru că testele făcute de polițiști au arătat că reprezentau un pericol pentru restul participanților la trafic.  

„128 de șoferi au fost testați de către polițiști cu aparatele drugtest și alcooltest. 4 dintre conducătorii auto au rămas fără drept de a conduce, întrucât aparatele au indicat valori pozitive în cazul lor.”, se arată în comunicatul emis de IPJ Buzău.

Un alt bărbat s-a ales cu dosar penal pentru că aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Este vorba despre un bărbat de 68 de ani din municipiul Buzău, care a fost oprit de polițiști în timp ce conducea autoturismul în localitatea Pătârlagele.

”De asemenea, alți doi șoferi au rămas fără permise de conducere pentru că au pus în pericol siguranța lor, dar și a celorlalți participanți la trafic, prin efectuarea de depășiri neregulamentare.

7 permise au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care se angajaseră în traversarea regulamentară a drumului sau celorlalți conducători auto care aveau acest drept” mai informează polițiștii rutieri.

Tot pe 5 octombrie, au mai fost aplicate și 29 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au purtat centura de siguranţă, iar 34 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.