Actualitate

Șanse reale de angajare! Anunțul care îi vizează pe absolvenții din acest an, dar nu doar pe ei

Toți buzoienii care sunt în căutarea unui loc de muncă, fie pentru că nu au un job, fie pentru că sunt nemulțumiți de slujba actuală și vor altceva, au o șansă de a găsi de lucru. La sfârșitul lunii, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău va organiza o nouă întâlnire între buzoieni și agenții economici.

Este vorba despre Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenții ce liceu care nu își continuă studiile la facultate, ci s-au înscris la AJOFM pentru a primi indemnizația de șomaj. Bursa li se adresează însă și absolvenților altor forme de învățământ preuniversitar. În total, sunt circa 300 de tineri cărora li se adresează bursa.

Totuși, spun reprezentanții AJOFM, oricine poate participa la bursa ce va fi organizată pe 27 octombrie. Practic, orice buzoian care nu are un loc de muncă își poate găsi un job, iar angajatorii chiar au nevoie de forță de muncă.

”Angajatorii sigur au nevoie de forță de muncă și de tinerețea lor, dar nu numai. Chiar dacă nu au pregătire sau experiență, nu e nici o problemă, pentru că prin cursurile de formare profesională de la noi sau la angajatori pot să ocupe un loc de muncă. Numărul absolvenților de anul acesta e relativ mic, ca prezență, și, din experiența anilor trecuți, sigur bursa care le este dedicată se va transforma într-o bursă generală”, a declarat, pentru Șansa News, directorul AJOFM Buzău, Ionel Tociu.

22 de angajatori au anunțat deja că vor participa la bursă, iar până pe 27 octombrie se așteaptă ca și alte firme să își prezinte ofertele de angajare.

Bursa va avea loc concomitent în 5 localități, după cum urmează:

  • Buzău –  sediul Colegiului Agricol “C. Angelescu”, str. Crizantemelor nr. 17
  • Râmnicu Sărat – sediul ULOFM din str. Plt. Torcaru, nr. 12 bis
  • Pogoanele – sediul ULOFM din str. Libertății, bl.4, parter
  • Nehoiu – sediul ULOFM din str. Mihai Viteazul, nr. 31 bis, bl. 30-31, parter
  • Pătârlagele – sediul ULOFM din str. Nicolae Bălcescu, bl. C1, parter