Actualitate

Jandarmii, solicitați să intervină în zona Vârfului Penteleu! Un bătrân și fiul său, blocați pe munte

Au vrut să vadă frumusețile județului din cel mai înalt punct al Buzăului, însă au avut parte și de alte peripeții de neuitat. Totul s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, 15 iunie, când un bărbat, în vârstă de aproape 80 de ani, și fiul său, din Gura Teghii, au plecat într-o plimbare pe munte, spre Vârful Penteleu.

Bătrânul, fost pădurar, a vrut să petreacă câteva ore alături de copilul său, abia întors din străinătate și căruia a vrut să-i mai mare frumusețile județului, de la mare înălțime. Însă, pe lângă panorama de neuitat, cei doi au avut parte și de o întâmplare mai puțin plăcută.

La întoarcere de pe Vârful Penteleu, mașina în care se aflau cei doi s-a defectat, iar șoferul a pierdut controlul volanului, în final autoturismul blocându-se în afara drumului.

Din fericire, atât bătrânul cât și fiul său au scăpat cu bine din acest mic incident, însă pentru a putea coborî de pe munte au cerut ajutorul jandarmilor montani.

”Ieri, în jurul orei 11:30, o persoană a solicitat sprijin, prin apel 112, sesizând faptul că în timp ce se deplasa împreună cu un prieten pe un drum forestier din zona vârfului Penteleu, autoturismul pe care îl conducea a avut o defecțiune tehnica și a pierdut controlul acestuia,  blocându-se în afara drumului”, se arată într-un comunicat emis de IJJ Buzău.

În ajutorul celor doi au ajuns două echipaje de jandarmi care, în final, i-au dus pe cei doi bărbați, în siguranță, acasă.

” În zonă au fost direcționate două echipaje de Jandarmerie din cadrul Detașamentului Mobil și din cadrul posturilor de jandarmi montane. Ajunși în zona indicată, jandarmii au reușit să elibereze autoturismul blocat, ulterior acesta fiind tractat într-un refugiu. Cele două persoane, care nu au necesitat îngrijiri medicale, au fost transportate în siguranță la domiciliul din localitatea Gura Teghii”, informează IJJ Buzău.

În condițiile în care ploile vor continua și în zilele următoare, jandarmii recomandă turiștilor să se documenteze temeinic în ceea ce privește  traseele montane ce urmează a fi parcurse, să  evite zonele semnalate cu riscuri și să  programeze excursiile astfel încât să evite deplasarea după  lăsarea  întunericului.