Actualitate

(UPDATE) Percheziții într-un dosar greu. Un fost primar implicat (VIDEO)

UPDATE: Florentin Lungu, fost primar al orașului Nehoiu, este personajul în jurul căruia este centrată ancheta polițiștilor în cadrul căreia, marți, au loc ample percheziții în județul Buzău. Și, nu sunt primele infracțiuni comise de acest fost primar. În anul 2020, Lungu a fost condamnat, într-un alt dosar, la 5 ani și 2 luni de închisoare, în cazul alunecării de teren de la Lunca Mare, consecință a unor acte, considerate ilegale, ale fostului primar de la Nehoiu.

Conform anchetatorilor, infracțiunile din dosarul în baza căruia, miercuri, au loc ample percheziții, ar fi fost comise în perioada 2011-2015, pe vremea când Florentin Lungu era primar al orașului Nehoiu.  Profitând de funcția pe care o avea, acesta contracta în mod abuziv anumite societăți pentru a presta diverse servicii, contractele fiind încheiate cu Primăria Nehoiu. În fapt, societățile contractate nu prestau deloc serviciile respective ori făceau câteva lucrări de mântuială, dar încasau valoarea totală a contractelor. Ulterior, indivizii retrăgeau aceste sume și apoi le virau către societăți administrate de rude ori cunoscuți de-ai lui Lungu.

Descinderile de marți sunt efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. 18 adrese din zona de munte a județului Buzău, din Nehoiu, Siriu, Chiojdu, Gura Teghii, sunt vizate de percheziții.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat in acest caz este de peste 2.500.000 de lei.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Percheziții marți dimineață, într-un dosar greu în care este implicat un fost primar din județul Buzău.  Infracțiunile ar fi fost comise în perioada 2011-2015, fiind vorba despre o grupare care se ocupa de spălare de bani.

Descinderile sunt efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. 18 adrese sunt  din județul Buzău sunt vizate de percheziții.


”Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011 – 2015, 19 bănuiți, administratori și angajați ai unor societăți comerciale cu diverse obiecte de activitate, ca urmare a încheierii de contracte cu o primărie din județul Buzău, contracte de prestări servicii/achiziții bunuri, nereale, ar fi efectuat mai multe operațiuni de retragere numerar, prin intermediul aparatelor de tip ATM și de la ghișeele unor unități bancare, precum și operațiuni de plată între societățile menționate și astfel, ar fi creat un circuit fictiv al banilor instituției.

Ulterior, sumele de bani încasate nelegal ar fi fost direcționate către societăți administrate de persoane cunoscute de primarul în funcție la acea dată dintr-o localitate din județul Buzău”, precizează IPJ Buzău

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către  persoanele bănuite, în acest caz, este de peste 2.500.000 de lei.