Actualitate

Job-uri sezoniere, dar avantajoase. Sunt câștiguri care depășesc cu mult salariul minim pe economie

Perioada sărbătorilor de iarnă reprezintă o bună oportunitate pentru a obținute un venit suplimentar. O spun specialiștii în recrutare care anunță că platformele sunt bogate în astfel de oferte unde angajații își pot face singuri programul, iar câștigul se obține în funcție de orele muncite. Sunt job-uri sezoniere care pot fi accesate inclusiv de cei care deja au un loc de muncă, însă vor ca în perioada aceasta să mai câștige ceva bani în plus.

Cel mai activ domeniu în lunile noiembrie-decembrie este cel al vânzărilor și de aici vin și cele mai multe oferte de angajare. În special, marile magazine se află în căutare de personal tocmai pentru a face față volumului mare de clienți din această perioadă. La fel de căutați în această perioadă sunt și cuierii.  

”A crescut cererea pe vânzări. Se caută lucrători comerciali, reprezentant vânzări, consultanți, consilieri vânzări pentru că este o perioadă foarte aglomerată Se caută. O altă poziție foarte căutată în această perioadă este cea de curier. Apar, de asemenea, și pozițiile de animator. De exemplu, Moș Crăciun sau personal pentru târgurile de Crăciun sau alte oportunități comerciale specifice sărbătorilor de iarnă”, a spus Alexandra Colceru, specialist comunicare platformă recrutare.

Un job sezonier poate aduce venituri substanțiale. De exemplu, un curier poate câștiga 700 de euro, pentru șase ore muncite, în timp ce animatorii pot obține pentru un singur proiect chiar și o sută de euro.

”Câștigurile sunt în funcție de timpul de lucru. Pentru un reprezentant vânzări câștigurile sunt de 700 de euro pentru un program de maxim 6 ore. Un curier la fel. Poate ajunge la 700 de euro, pentru un program part-time. Un animator poate ajunge la o sută de euro. Acestea sunt job-uri pe proiect”, a explicat Alexandra Colceru la Focus Tv.

Ofertele deja sunt disponibile pe platformele de recrutare, iar cerințele angajatorilor nu sunt mari. Se caută, în general, oameni serioși și buni comunicatori.