Actualitate

Județul s-a colorat în roșu aprins, PNL a luat zece primării, ADU-1

sursa:rezultatevot.ro (informatii in curs de actualizare)

Rezultatele parțiale la nivelul județului Buzău confirmă un scor bun pentru PSD, în timp ce PNL este a doua formațiune, reușind să-și adjudece 10 primării, dar și un scor politic, la nivel de județ, care se apropie de 20 %. ADU, a treia clasată, își păstrează Primăria Lopătari.

PSD Buzău anunță că i-a detronat succesul lui Ciolacu în locale și țintește către cel mai bun scor pe țară

Social-democrații buzoieni au motive de satisfacție nu doar în privința rezultatelor de la municipiul Buzău, ci și în privința numărului de primari obținut în județ, dar și a votului politic, exprimat pentru Consiliul Județean. Votul politic, în județ, îi creditează pe social-democrați cu 55 % din opțiuni, în timp ce Lucian Romașcanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean, se apropie de pragul de 60%. Social-democrații buzoieni își doresc ca, la finalul centralizării voturilor, să fie organizația cu cel mai bun scor din țară. Ceea ce este cert este faptul că au reușit un scor mai bun decât cel din 2020 când președinte al organizației era Marcel Ciolacu.

Rezultatele alegerilor pentru funcția de primar au adus și câteva surprize notabile în județ. Unii primari cu ștate vechi au fost trimiși acasă de alegători, așa cum se poate vedea la Glodeanu Sărat sau Padina. Situația pe partide arată că PSD a câștigat majoritatea primăriilor, PNL și-a adjudecat zece primării (Zărnești, Valea Salciei, Cozieni, Cislău, Năeni, Ulmeni, Glodeanu Sărat, Brădeanu, Cilibia și Padina), ADU și-a păstrat Primăria Lopătari .

În ceea ce privește scorul politic, reflectat de opțiunile pentru Consiliul Județean, acesta este reflectat mai jos.

Lucrurile sunt puțin diferite în confruntarea pentru președinția Consiliului Județean. Candidatul social-democraților, Lucian Romașcanu, se apropie de un scor de 60%, iar al doilea clasat, Adrian Mocanu trece ușor de 16 procente.

Rezultatele nu sunt cele finale. Dacă în privința adjudecării primăriilor nu mai pot apărea surprize, în privința procentelor acestea se vor mai modifica pe măsură ce se va apropia de final centralizarea datelor.

Autorul știrilor

Redactia sansanews.ro

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Semn că mama proștilor e din Buzău…bine că m-am mutat de aici.
    Bine că m-am mutat din mizeria asta numită impropriu oraș.