Actualitate

(VIDEO) Răscoală în toată regula, la Râmnicelu! Mascații au intervenit de urgență

Scandal monstru noaptea trecută, după închiderea urnelor, la o secție de votare din Râmnicelu. Zeci de persoane s-au strâns în fața secției și au aruncat cu pietre, fiind nevoie de intervenția în forță a mascaților.

A fost o situație extrem de tensionată, la Râmnicelu, după ora 1:15. Totul a pornit după ce membrii comisiei din secția de votare ar fi constatat că președinta secției ar avea în geantă ștampile folosite în procesul de vot, precum și mai multe buletine de vot. Acest lucru i-a determinat pe membrii comisiei să ceară sprijinul polițiștilor, gândindu-se că votul ar fi putut fi fraudat.

Între timp, spiritele s-au încins și în exteriorul secției, după ce zeci de persoane aflate în apropiere au aflat despre ștampile și buletine. Localnicii adunați în număr foarte mare în preajma secției au început să arunce cu pietre.

Geamurile au fost sparte, dar, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Forțele de ordine au intervenit rapid, persoanele recalcitrante au fost îndepărtate așa că a fost reluat procesul de numărare a buletinelor de vot, care continua și la această oră.

“În noaptea de 09/10 iunie, în jurul orei 01.15, dupa încheierea procesului de votare, polițiștii din Buzău au fost sesizați cu privire la faptul că președinta unei secții de votare ar avea în geantă ștampile folosite în procesul de vot, precum și mai multe buletine de vot, existând suspiciuni cu privire la legalitatea votării. Pe fondul sesizării și a bănuielii unei posibile fapte în context electoral, mai multe persoane aflate în proximitatea secției de votare ar fi aruncat cu pietre spre secția de votare, împrejurare în care geamurile unor ferestre și uși ale încăperii au fost sparte, fără a fi rănite persoane. Persoanele din exteriorul secției au fost dispersate cu rapiditate, în secția de votare s-a restabilit climatul de liniște, context în care a fost reluat procesul de numărare a buletinelor de vot”, transmite IPJ Buzău.

După acest incident, polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de atac prin orice mijloace asupra localului secției de votare și sustragere sau distrugerea de înscrisuri, pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale acestora și în vederea aplicării măsurilor legale.

Și la această oră, oamenii legii se află la Râmnicelu, pentru a fi siguri că spiritele nu se încing din nou.

Conflictul poate răbufni în orice moment. În continuare, situația este tensionată la Râmnicelu. Sute de persoane au ieșit pe străzi și în preajma secției de votare.

La Râmnicelu, bătălia pentru funcția de primar se dă între candidații PSD și Pro România. Potrivit rezultatelor parțiale, de la ora 13:45, candidatul PSD, Fănel Burlacu, conduce cu 48,22%, în timp ce candidatul Pro România, Titi Fotache, a strâns 30,32% din voturile centralizate până la această oră.