Actualitate

Jurnalistul Charlie Ottley, o zi în Ținutul Buzăului. Ce obiective va promova în documentarele sale

Cel mai perseverent promotor al României pitorești, în ultimii ani, jurnalistul britanic Charlie Ottley, a poposit, pentru o zi, în Ținutul Buzăului. Celebrul realizator de documentare a ajuns ieri, la Buzău, împreună cu echipa sa de profesioniști de la Flavours of Romania și Wild Carpathia, fiind însoțiți și îndrumați in periplul lor de către Conacul Grigorescu, Terra Carpatica, Slow food community și de reprezentanții Asociației Ținutul Buzăului. Charlie Ottley a inclus, în periplul său prin geoparc, Lacul Mocearu, Focurile vii de la Lopătari și Canionul de sare de la Mânzălești.

”O suită de obiective care și-au spus pe rând povestea și au defilat grandioase pe podiumul locurilor demne de apreciat, de iubit și valorificat, cuprinse fiind într-o poveste mai amplă despre România și farmecul ei. Vor urma și alte istorisiri despre locurile, oamenii și trăirile pe care le poți experimenta pe aceste meleaguri dezvăluindu-se astfel potențialul de dezvoltare durabilă a zonei.” anunță cei de la Geoparcul Ținutul Buzăului.

Slow Food Community – Buzău Land este un concept abia lansat în Ținutul Buzăului, o comunitate care reunește fermieri, producători de alimente, pensiuni agroturistice, restaurante și iubitori de mâncare sănătoasă. Conceptul integrează produse buzoiene artizanale promovate în cadrul unor oferte turistice culinare.