Actualitate

La 102 ani, nea Gică Baciu se ia la trântă cu răufăcătorii. Ce tactică a adoptat cu un fost pușcăriaș

Nea Gică Baciu, buzoianul devenit vedetă în întreaga țară pentru forma de invidiat pe care o are la 102 ani, a devenit ținta hoților.

Un bărbat din Bran, care a ieșit din penitenciar la finele anului trecut, după ce a ispășit o pedeapsă pentru tâlhărie și lipsire de libertate, a intrat în gospodăria buzoianului, cu gândul de a fura ce găsește de valoare. Însă, planul nu i-a mers, buzoianul din Mânzălești fiind extrem de atent la ce se întâmplă în jurul său.

Totul a început când tâlharul se afla după gratii. A aflat povestea lui nea Gică Baciu de la televizor și așa s-a gândit că acesta poate fi o victimă sigură. După ce a ieșit din închisoare, s-a urcat în mașină și a ajuns la Mânzălești. Aici a întrebat o localnică unde se află casa bătrânului, spunând că ar vrea să realizeze  un reportaj cu buzoianul. Când a ajuns la poarta bătrânului, a schimbat însă strategia. L-a întrebat dacă are să-i schimbe 200 de lei. A plecat apoi, dar s-a întors cu gândul să intre în casa bătrânului. Numai că a fost prins în flagrant de nea Gică, înainte de a apuca să fure ceva. Imediat, buzoianul a anunțat poliția.

Înainte de a încerca să fure din casa bătrânului, hoțul a reușit să păcălească doi bătrâni din comună.

“Din cercetări s-a stabilit că, în data de 26 februarie a.c., bănuitul ar fi pătruns în curțile a trei persoane, cu vârste cuprinse între 90 şi 102 ani, din Mânzălești sub pretextul necesităţii schimbului unei bancnote în cupiuri de valoare mai mică.

Ulterior, acesta ar fi pătruns în imobile, fără acordul proprietarilor, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de 600 de lei.Din investigaţii, poliţiştii au stabilit că principalul bănuit este un braşoveanul, de 41 de ani”, transmite IPJ Buzău.

Tâlharul a fost prins de polițiști în Bran şi, în baza mandatului de aducere, a fost condus la sediul poliţiei, pentru audieri.

Ulterior, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Astăzi va fi prezentat Parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.