Actualitate

La loc comanda! Jurnaliștii au învins

La circa 3 luni de când Buzăul a înregistrat o premieră nedorită, și anume interzicerea prezenței cetățenilor și jurnaliștilor în sala de ședințe a Consiliului Local Municipal, o decizie intens criticată în condițiile în care  practic îngrădește un drept constituțional, acela de a avea acces la orice informație, autoritățile locale vor să facă un pas în spate. Într-o intervenție în direct în emisiunea Sens Direct, de la Focus TV, primarul Constantin Toma a anunțat că va veni în Consiliul Local cu o propunere de a reprimi jurnaliștii în sala de ședințe.

Răspunsul a venit în contextul în care moderatorul emisiunii, Doru Gheorghiade, i-a propus edilului șef să găsească o soluție prin care, chiar și prin intermediul internetului, jurnaliștii să poată să intre în direct în timpul ședințelor de CLM și să poată lua parte la dezbateri și vot. Replica edilului șef a fost următoarea:

“Acum, că a trecut pandemia, s-a liniștit situația, voi iniția un proiect de hotărâre în cadrul CLM pentru a se reveni la situația inițială. Am vrut să salvez viața ziariștilor buzoieni, dar nu am fost înțeles.”

Reamintim, la sfârșitul lunii iunie, Consiliul Local Municipal a aprobat un Regulament de organizare și funcționare al miniparlamentului local care, printre altele, interzice participarea cetățenilor și jurnaliștilor la ședințele aleșilor municipali. La acel moment, conducerea Primăriei Buzău motiva aceste prevederi prin faptul că sala în care au loc întrunirile este mult prea mică pentru a găzdui un număr însemnat de persoane.

Etichete