Actualitate

La mulți ani, România! Ziua Națională, marcată la Buzău printr-o amplă paradă militară (FOTO+VIDEO)

UPDATE: 11:34 este ora la care fanfara militară a susținut un scurt moment festiv, pentru ca apoi să înceapă defilarea militarilor.

“Aproximativ 400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale și celelalte instituții din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, cu peste 70 de mijloace tehnice și circa 10 aeronave, vor participa la defilarea cu personal și tehnică militară. La ceremonia militară de Ziua Națională a României, se vor putea viziona maşinile de luptă a infanteriei MLI – 84 M – „Jderul” aflate în dotarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, urmate de principalele echipamente ale Sistemului Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău”, a anunțat încă de zilele trecute Divizia 2 Infanterie Getica.

Apariția tancurilor și celorlalte mașini utilizate de militari i-au lăsat pe cei mici fără cuvinte.

Spectacol a fost și pe cerul Buzăului.

Parada militară organizată la Buzău de Ziua Națională s-a încheiat cu marșul sportivilor militari de la Baza Aeriană Boboc, care au plecat dimineață de la Boboc și au alergat până pe Calea Eroilor, în cinstea sportivilor și a sportului.

UPDATE: Manifestările dedicate Zilei Naționale au început cu o ceremonie religioasă.

După ceremonia religioasă, a urmat momentul discursurilor oficialităților. Pe lângă mesajele specifice zilei de 1 Decembrie, prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, a mulțumit cadrelor medicale care, de aproape 2 ani, se află în prima linie și luptă zi de zi cu noul coronavirus.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Ziua Națională a României, marcată pentru al doilea an în pandemie. Spre deosebire de anul trecut, însă, acum buzoienii se pot bucura din nou de momente speciale, așa cum se întâmpla în anii trecuți. Va fi spectacol pe Calea Eroilor, dar și pe cer. Zeci de militari vor defila în fața buzoienilor, alături de tehnica militară, iar cerul va fi survolat de mai multe aparate de zbor.

Cel mai așteptat moment de 1 Decembrie, parada militară, este organizată anul acesta, spre încântarea a mii de buzoieni: copii, părinți, adulți.

Încă din jurul orei 10:00, trotuarele de pe Calea Eroilor, locul unde defilează militarii, au devenit neîncăpătoare, de la un capăt la celălalt.

În timp ce aștepta defilarea militarilor, unei persoane din public i s-a făcut rău, având nevoie de ajutorul paramedicilor SMURD.

Zeci de militari vor lua parte la parada de Ziua Națională. Vor fi aduse și 70 de mijloace tehnice, iar cerul va fi survolat de 10 aeronave. Parada va fi marcată și de un moment special, marșul militarilor sportivi sosiți în pas de alergare de la Boboc.

Etichete

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • În Mall intram cu certificat iar aici stam umăr lângă umăr, mii de persoane, ce sa mai credem…am văzut câta lume era la Brașov, ce imbulzeală, acum ne vizitam de sărbători …unde e virusul ce acum câteva săptămâni ținea oamenii în ambulanțe și pe holurile pline ochi ale spitalelor ???