POLITICĂ

La PSD, CIOLACU-PACIFICATORUL, ÎN ROLUL PAPEI: Toma a înghițit broasca râioasă, iar lui Neagu începe să-i placă ”nebunu’”! Dușmanii de ieri pozează în echipa de azi

Apariție surprinzătoare, vineri, la PSD și un angajament semnat între doi oameni care până mai ieri păreau mai degrabă dușmani, decât aliați politici. Un angajament care în mod cert a fost semnat, sub îndrumarea liderului partidului, Marcel Ciolacu, pe care ambii protagoniști, Constantin Toma și Petre Emanoil Neagu, au fost nevoiți să- l accepte pentru a se face liniște în partid, cel puțin aparent, până la alegeri.

 Primarul Buzăului, Constantin Toma, și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, au apărut în fața presei și au semnat, la vedere, un angajament de ducere la îndeplinire, împreună, a cel puțin 7 proiecte pentru dezvoltarea orașului și a județului.

În proiect se menționează faptul că ”președintele CJ și primarul Buzăului, doresc să continue colaborarea între cele două instituții pe care le reprezintă, în folosul buzoienilor. De aceea, se angajează ca în condițiile realegerii lor, să pună în aplicare 7 proiecte comune”.

După ce au dat citire proiectului, cei doi șefi ai celor mai importante instituții din Buzău au semnat și parafat documentul, sub privirile jurnaliștilor și în fața camerelor de luat vederi și fiecare a luat cuvântul.

Întrebat de ce era nevoie de semnarea unui astfel de angajament, primarul Buzăului, cel care săptămâna trecută a spus public că nu-l susține pe Petre Emanoil Neagu pentru câștigarea unui nou mandat, a declarat:

”Să vadă poporul că ne iubim și că luptăm să facem din județul ăsta o perlă. (..)Ne-a venit de sus(n.r. ideea).”

Ulterior, Toma a menționat ”pentru o mai mare credibilitate”.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu a declarat că era nevoie de un astfel de angajament pentru că ”sunt lucruri pe care le putem face doar împreună”.

”Domnul Toma e un om spiritual, au fost discuții, e adevărat, trebuie sa le recunoaștem, constructive, (n.r. Toma răspunde: “adică, fără pumni”) și e normal ca în urma discuțiilor să ajungem la un numitor comun, care trebuie să fie spre binele  cetățenilor orașului și județului (n.r.Toma răspunde: “și domnul Marcel Ciolacu”)

Înțelegerea de astăzi vine după un scandal de proporții în PSD. Săptămâna trecută, în cadrul Comitetului Executiv Județean, când s-au luat în discuție candidaturile pentru alegerile de luna viitoare, primarul Constantin Toma a declarat, în fața tuturor colegilor de partid, că nu-l susține pe Petre Emanoil Neagu pentru un nou mandat, preferându-l pe Lucian Romașcanu ca viitor președinte al Consiliului Județean. 

Scandalul a continuat și a doua zi, când Neagu a declarat că, susținut sau nu de PSD, el va candida pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, lăsând, cumva, să se înțeleagă că dacă nu va primi sprijinul social democraților, s-ar putea îndrepta către alt partid. În calcul era luat PNL, partid pe care Neagu l-a condus în trecut.

Scandalul s-a încheiat (pe moment) doar după intervenția fermă a liderului partidului, Marcel Ciolacu, care, pare a fi cel care i-a obligat pe cei doi să-și dea mâna acum.