Actualitate Reporter de strada

Las Fierbinți a ajuns în Zona Industrială! Unde se încing grătarele

Locatarii unui bloc situat lângă poarta fostei fabrici Metalurgica sunt exasperați de apariția unui local unde, zilnic, se încing grătarele. Fumul gros provenit de la grătar îți atrage atenția imediat ce ajungi prin zonă. Restaurantul a amenajat o terasă aproape în stradă, cu mese în buza trotuarului. O imagine dezolantă, cum nici în zonele rurale nu mai întâlnești. Ca peisajul să fie complet, pe terasă se plimbă câinii străzii, care așteaptă mâncare și păzesc restaurantul.

Oamenii care locuiesc în zonă sunt indignați. Unii dintre ei au postat online sesizări, în speranța că cineva îi va ajuta. Principala problemă sesizată de buzoieni este că fumul le invadează apartamentele, restaurantul fiind amplasat chiar la parterul blocului. Astfel, locatarii nu pot deschide ferestrele, nu pot aerisi și nici întinde rufe, fără ca acestea să rămână impregnate cu miros de fum.

„Domnule primar, va rog sa reanalizati aceasta autorizatie sau sa se faca ceva in privinta fumului deoarece se foloseste gratar cu carbuni, iar tot fumul intra in casele noastre, va veni vara iar noi nu putem deschide geamurile.Dumneavoastra ati accepta ca in fiecare zi la geamul casei sa se faca gratar? Este vorba de restaurantul de pe Soseaua Brailei, la poarta fostei Metalurgica. Va multumesc!” ( sursa-Buzău City Report)

„Buna ziua! Pe Soseaua Brailei, la fosta fabrica Aromet, de ceva timp, in cladirea unde in trecut era firma de paza la intrare s-a deschis un restaurant care si-a intins scaunele in fata cred eu fara nici o autorizatie si face gratar chiar in fata, bineinteles tot fumul intrand in casele noastre. Va rog sa luati masuri, domnule primar. Va multumesc! ”(Sursa Buzău City Report)

Sesizările au primit un răspuns din partea primarului, care spune că societatea respectivă, care deține restaurantul, este autorizată.

”Societatea comerciala este autorizata. Cele sesizate nu se confirma. Va multumesc!”, a răspuns primarul Constantin Toma.