Actualitate Social

Legătura dintre principiile fizicii și natură, folosită pentru a-i educa pe cei mici

”Învățăm fizica de la bunici” este îndemnul unui proiect care va fi inaugurat, duminică, în localitatea buzoiană Bisoca și care a fost realizat cu sprijinul unei finanțări acordate unui ONG local. Asociația Zestrea Bisoceană a folosit banii obținuți de la Fondul Științescu, creat de Fundația Comunitară, pentru a realiza trei instalații ancestrale care exemplifică principiile fizicii. O moară de apă, o vâltoare și o piuă au fost amplasate în curtea hub-ului țărănesc Zestrea Bisoceană, un ansamblu țărănesc care promovează oamenii locului, poveștile locale și obiectele de patrimoniu. Acestea vor fi prezentate publicului duminică, iar apoi vor folosi la educarea copiilor care vor vizita locul și vor participa la ateliere de lucru.

”Proiectul “Învățăm fizica de la bunici” constă în crearea la scară redusă (aproximativ 1:4) a trei instalații (moară de apă, vâltoare, piuă) utilizate de bunicii noștrii folosind forța naturii și diferite principii fizice. Instalațiile sunt perfect funcționale, astfel încât fiecare copil, profesor sau părinte, le poate utiliza și poate învăța despre principiile fizice care le acționează. Amplasarea instalațiilor este în curtea Hub-ului țărănesc Zestrea Bisoceană din Bisoca, județul Buzău.” anunță organziatorii care lansează invitația, la inaugurare, duminică, la ora 13,00.

Participanților la eveniment le va fi prezentat proiectul. Apoi, vizitatorii vor face un tur al ansamblului țărănesc, vor degusta produse locale, vor urmări un spectacol de fluier și caval și vor putea participa la o drumeție ghidată în Bisoca.