Actualitate

Cod galben de caniculă și vijelii, astăzi. Al treilea val de caniculă abia urmează! Vor fi temperaturi și mai mari!

România, cu precădere în zona de sud și est, va fi lovită de un nou val de caniculă, cel de-al treilea din această lună. Este avertismentul meteorologilor, care spun că că astăzi vom avea o nouă zi cu temperaturi crescute. În unele zone, aflate sub cod portocaliu, mercurul va urca în termometre până la 40 de grade Celsius la umbră.

Buzăul se află astăzi sub avertizare cod galben, ceea ce înseamnă că maximele se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar temperaturile minime între 18 și 23 de grade.

Tot astăzi, Buzăul se află și sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, ceea ce înseamnă că poate fi măturat din nou de vijelii, ploi torențiale și grindină.

Mâine valul de căldură va persista în regiunile sudice, dar la începutul săptămânii viitoare se va extinde în cea mai mare parte a țării și se va intensifica.

Potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, se așteaptă al treilea val de caniculă din această lună. Cel mai probabil acesta va începe de marți, iar meteorologii nu exclud ca finalul lunii iulie să aducă și mai multe grade în termometre decît am avut pînă acum. Arșița va fi tot mai greu de suportat, în condițiile în care oameni și natură deopotrivă sunt deja copleșiți din cauza temperaturilor crescute.

Elena Mateescu, director Administrația Națională de Meteorologie

Directorul ANM, Elena Mateescu, mai spune că există toate șansele să fie doborâte toate recordurile de temperatură. Luna aceasta se numără deja printre cele mai călduroase luni iulie din istorie.


Elena Mateescu, director Administrația Națională de Meteorologie