Actualitate Agricultura acum

Legumele cu tradiție în Buzău, cerute de legumicultorii din toată țara. Cât costă un pliculeț cu semințe

Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău și-a lansat oferta de semințe pentru legumele românești, iar cererea este una destul de crescută. Legumicultorii din toată țara vor să cultive legumele cu tradiție cum ar fi Tomatele 1600, soi de roșii produs de cercetătorii buzoieni, sau cunoscutele soiuri ”Varza de Buzău” și ”Ceapa de Buzău”. Cercetătorii spun că cei care au cumpărat o dată semințe de la Stațiune revin pentru că au fost mulțumiți și de producție și dar mai ales gustul legumelor.

Oferta de semințe lansată de Stațiune de Cercetare Legumicolă Buzău cuprinde nu mai puțin de 40 de soiuri de legume dar și plante aromatice și chiar flori. Cu alte cuvinte, legumicultorii au de unde alege, iar pentru a-și menține clienții, cercetătorii au decis să păstreze aproximativ aceleași prețuri ca și anul trecut. De exemplu, un pliculeț cu semințe de tomate costă între 6 și 10 lei, cele mai scumpe fiind cele din soiul ”Tomata 1600”. 10 grame de semințe ”Varza de Buzău” costă 6 lei și ”Ceapa de Buzău” se vinde cu 5 lei. Oferta aici.

Vlad Constantin, director Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău

Semințele de la Buzău ajung în toată țara. Unii clienți vin direct la Stațiune pentru a cumpăra, iar cei in județele mai îndepărtate achiziționează online și primesc comanda prin curier.

Legumicultorii preferă semințele românești atât pentru gustul lor deosebit cât și pentru producțiile bune.

Vlad Constantin