Actualitate

Performanță uriașă obținută de elevii buzoieni la cel mai mare concurs de robotică din lume. Două echipe s-au calificat la Faza Națională

Pasiune și talent din plin. De toate acestea au dat dovadă elevii din județul Buzău care au participat, zilele trecute, la cea mai importantă competiție de robotică dedicată tinerilor din clasele VII-XII, ce presupune proiectarea, construirea și programarea unui robot.

Județul Buzău a fost reprezentat de 3 echipe. Două dintre acestea au reușit o performanță uriașă: s-au calificat la Faza Națională a competiției. Este vorba despre o echipă a Colegiului Hasdeu și una de la Colegiul Național “Alexandru Vlahuță”, din Râmnicu Sărat.

Echipa Hasdeului, Homosapiens, s-a clasat pe locul 2.

” Echipa de robotica “Homosapiens RO109”, sub indrumarea profesorului coordonator Voicu Amalia a obtinut astazi premiul “Motivate”, locul al doilea, in cadrul celei mai mari competitii de robotica la nivel mondial, First Tech Challenge, premiu care le asigura si calificarea la etapa nationala.Premiul Motivate – “Motivate Award” : Echipa câștigătoare a acestui premiu exemplifică ce înseamnă să fii o echipă care aplică valorile promovate în comunitatea FIRST. Această echipă lucrează împreună, arătând un gracious professionalism la concursuri și ajută alte echipe și alți membri ai echipelor.Elevii de la cele doua echipe de robotica din partea colegiului, “Heart of Robots”, coordonata de profesorul Olaroiu Nicolae si “Homosapiens RO109” au dat dovada de spirit de echipa, rabdare si maxima ingeniozitate inca de la inceputul anului scolar, de cand se pregatesc pentru aceasta participare. Felicitari tuturor pentru rezultatele obtinute!”, se arată într-o postare pe Facebook a Colegiului Hasdeu.