Actualitate SĂNĂTATE

LIBER LA VACCINARE CU ASTRAZENECA. Oricine dorește se poate vaccina cu acest ser, chiar dacă nu are programare

Oricine dorește să se vaccineze cu serul produs de AstraZeneca o poate face chiar dacă are sau nu programare.

O circulară emisă de Comitetul Național de Vaccinare permite centrelor să vaccineze la cerere toate persoanele care se prezintă.

Decizia a fost luată la propunerea coordonatorilor centrelor de vaccinare care spun că acestea sunt goale și că angajații de acolo stau degeaba.

“Ca urmare a scăderii adresabilității populației pentru vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca, în vederea facilitării accesului la vaccinare a persoanelor care doresc acest lucru, în centrele de vaccinare cu produs AstraZeneca în care nu există persoane programate, se poate permite vaccinarea persoanelor prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară programarea prin platformă, respectându-se celelalte proceduri și instrucțiuni emise de CNCAV”, transmite Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării.

Așadar, membrii Comitetul Național de Vaccinare au decis că cine vrea să fie vaccinat cu serul AstraZeneca poate merge la centre cu buletinul și poate fi imunizat. Dacă sunt persoane programate, acestea au prioritate.

La Buzău, vaccinul AstraZeneca se folosește la centrul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu și la Centrul2P, la Comandamentul Diviziei 2 Infanterie, pe Bulevardul Mareșal Averescu, nr.1-3.

Potrivit site-ului vaccin.live, la centrul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu sunt disponibile peste 630 de doze de vaccin de la AstraZeneca, pentru cei care vor să se imunizeze.