Actualitate Agricultura acum

MIEI ROMÂNEȘTI, PE MASA ARABILOR! Câți miei au plecat din Buzău către export și la ce prețuri

Câștiguri bune din exportul mieilor. Cel puțin așa arată datele prezentare de Direcția Sanitar Veterinară Buzău potrivit cărora anul acesta numărul ovinelor vândute în țările arabe l-a depășit cu mult pe cel de anul trecut. Inspectorii DSV spun că peste 40.000 de animale au luat calea exportului, iar prețurile au fost foarte atractive pentru crescătorii de ovine care s-au bucurat de o ofertă bogată anul acesta.

Crescătorii de ovine din SE României au început anul cu dreptul. Sărbătorile  Pascale au adus vânzări record pentru proprietarii stânelor din județele Buzău, Constanța, Prahova , Tulcea și Brăila care au dus către centrele de colectare din Buzău 40.000 de capete de tineret ovine care ulterior au fost trimise către export. Numărul este cu aproape 7.000 de capete mai mare decât cel înregistrat anul trecut.

dr. Iulian Moca, purtător de cuvânt DSV Buzău

Inspectorii DSV Buzău explică această creștere prin faptul că anul acesta mieii au avut o greutate mai mare și așa din țările arabe a venit un preț mai bun. De exemplu, dacă anul trecut un animal , în viu, s-a vândut cu prețuri cuprinse între 10 lei și 15 lei kilogramul, anul acesta prețurile nu au coborât sub 14 lei și au urcat până la 16 lei.


dr. Iulian Moca, purtător de cuvânt DSV Buzău

Oferta anul acesta este una extrem de bogată așa că vor fi miei și pentru românii care doresc carne proaspătă pe masa de Paște. În Buzău sunt circa 5000-6000 de exploatații cu peste o sută de capete de ovine fiecare.