Actualitate SPORT Tineri pentru România

Liceenii din zece unități buzoiene, confruntare cu balonul, la Sala Sporturilor

Echipele de fotbal reprezentând zece licee și grupuri tehnice din Buzău se înfruntă, în acest week-end, pe terenul Sălii Sporturilor, într-o competiție organizată de Liga Studenţilor Buzău, alături de Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, cu sprijinul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău.

Vor fi prezente: Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Buzău, Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” Buzău, Colegiul Economic „Regele Mihai I” Buzău, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Buzău, Liceul Agricol „Dr. Constantin Angelescu” Buzău, Liceul Tehnologic Agricol Smeeni, Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu” Buzău, Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” Pătârlagele, Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru C. Haret” Buzău şi Liceul Teoretic Pogoanele.

Cele zece echipe vor fi împărţite în două grupe a câte cinci echipe, urmând ca faza iniţială a competiţiei să se desfăşoare după sistemul „fiecare cu fiecare”, urmând ca la finalul partidelor din grupe, primele două clasate din fiecare grupă să meargă mai departe în faza semifinalelor.

Deschiderea oficială a competiției destinate amatorilor a avut loc vineri, la Sala Sporturilor din Buzău, în prezența președintelui CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a prorectorului UDJG, Ciprian Vlad, și a prodecanului Facultății de Educație Fizică și Sport, Gabriel Manolache. Pe teren au coborât și tinerii de la Centrul BonOM, centru pentru persoane adulte cu handicap din municipiul Buzău. Tinerii cu dizabilități au fost invitați la festivitate, dar și la meciurile din zilele următoare, de Liga Studenților și au primit cadouri de la sponsori.