Actualitate

(VIDEO) Viscol la munte, apar primele probleme. Mașină blocată pe șosea la Bisoca, limita cu județul Vrancea

Codul portocaliu de vreme rea începe să își producă efectele. În nordul județului, la Bisoca, ninge de câteva ore. La limita cu județul Vrancea este viscol, așa că se circulă cu dificultate. În această după amiază, o mașină a rămas blocată pe șosea la limita dintre cele două județe, Bisoca-Vintileasca. Autovehiculul derapa pe drumul acoperit cu zăpadă. Șoferul a avut nevoie de ajutor pentru a putea înainta și a ajunge cu bine la destinație, fiind scos din acea zonă de un alt vehicul.

La Bisoca ninge încă de la ora 11:00 iar vântul bate cu putere. Primarul Florin Stemate spune că este pregătit să intervină în caz de apariție a unei situații de urgență.

Primarul Florin Stemate

Ninsoarea din noiembrie a prins animalele din Bisoca pe pășune. Turme de oi și vaci au fost surprinse pe terenul acoperit de omăt.

Cum vreme rea se anunță în continuare, autoritățile sunt în alertă. Prefectul Daniel Țiclea spune că zona Bisoca-Valea Salciei-Lopătari este cea în care viscolul este puternic, așa că necesită o atenție deosebită.

Prefectul Daniel Țiclea

“La ora 14.00, județul Buzău a intrat sub incidența unei avertizări COD PORTOCALIU de vreme rea.
În acest context, prefectul județului, Daniel Țiclea, s-a deplasat la sediul ISU Buzău unde funcționează Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, pentru a evalua situația operativă, împreună cu instituțiile cu rol în astfel de situații: I.S.U. Buzău, I.P.J. Buzău, I.J.J. Buzău, S.D.N. Buzău, Electrica, Institutia Prefectului Judetul Buzau și Consiliul Județean. La Bisoca ninge, în timp ce în restul județului plouă. Până la acestă oră, nu au fost raportate probleme deosebite.

‼️ Vă rugăm să circulați cu maximă prudență, să plecați la drum doar cu mașinile echipate corespunzător și doar după ce v-ați informat cu privire la evoluția vremii, în orele imediat următoare!”, transmite Instituția Prefectului-Județul Buzău.

Pe de altă parte, prefectul de Buzău atrage atenția firmelor care au sarcina de a curăța drumurile din județ și a le menține practicabile să își facă treaba pentru a nu avea situații precum cele de iarna trecută.

Prefectul Daniel Țiclea

Drumarii au scos deja utilajele pe teren. Se intervine pe DN 10, la Siriu, pentru curățarea carosabilului. În zonă se înregistrează lapoviță și ninsoare. De asemenea, utilaje sunt și pe drumurile județene.

Etichete