Actualitate POLITICĂ

Liderul PNL Buzău, în cărți pentru o funcție la vârful Curții de Conturi

Liderul PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, este luat în calcule, în interiorul partidului, pentru o funcție la vârful unei instituții cu greutate. Potrivit unor informații publicate de adevarul.ro, Avrămescu ar fi în calculele și negocierile pentru un post de vicepreședinte care urmează să devină vacant la vârful Camerei de Conturi a României. Accederea lui Avramescu, care vine cu experiența dobândită in funcțiile deținute în interiorul Fiscului înainte de a fi parlamentar, nu este simplă. Pe turnantă sunt alți câțiva liberali care negociază pentru postul respectiv.

Astfel, potrivit informațiilor de AICI, in cărți mai sunt fostul șef al ANAF, Lucian Heiuș, Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor, actualmente membru al CA Tarom, dar și Florin Roman, fost ministru al Cercetării și Digitalizării. Nu în ultimul rând, este luată în calcul și Marius Bălu, fost presedinte al CJ Mehedinți.

O posibilă plecare a lui Avrămescu la Curtea de Conturi, înseamnă retragerea acestuia din funcțiile politice, punct din care pornesc scenariile politice privind situația organizației liberale de la Buzău. In joc este stabilitatea PNL Buzău într-un moment care precede un an electoral foarte important.

Lucrurile se vor lămuri săptămâna viitoare când conducerea centrală a PNL trebuie să facă nominalizarea pentru postul de vicepreședinte al Curții de Conturi a României.

Gabriel Avrămescu a fost ales, cu majoritate de voturi, în iulie 2021, președintele filialei PNL Buzău, după ce anterior a condus ca președinte interimar organizația, pe care a preluat-o înaintea alegerilor parlamentare din 2020.