Obiceiurile și tradițiile au făcut mereu parte din lumea satelor. Înțelesuri profunde se ascund în tainele folclorului, subliniind relația strânsă dintre om și natură. Într-un cadru de poveste, înconjurați de roadele toamnei, îmbrăcați în straie populare, copiii din Bisoca au avut parte de o zi de neuitat, de activități extrem de interesante, la finalul cărora au plecat acasă cu noi cunoștințe.
Miercuri, preșcolarii și elevii din Bisoca au umplut cu voie bună curtea școlii. S-a cântat, s-a dansat, toate momentele fiind consumate într-o atmosferă unică, de basm. A fost o activitate organizată la nivelul școlii de către elevi, inclusiv preșcolari, împreună cu cadrele didactice. Ținuta a fost obligatorie: port popular românesc. Fiecare elev a adus de acasă un coș decorat cu prosoape artizanale, plin cu fructe și legume, dar și preparate specifice toamnei, cum ar fi compotul și dulceața.
Mai mult decât o expoziție cu produse tradiționale și sănătoase, școala din Bisoca a avut și un târg cu vânzare astfel că fiecare clasă a avut câte un stand propriu. Părinți, profesori și chiar elevi „au făcut piața”, iar banii strânși vor fi direcționați către un proiect surpriză pentru elevi.
Standurile au acoperit toată paleta produselor de toamnă, fiind puse la vânzare borcane de gem, dulceață, compot, zacusca, murături și miere, dar și bostani, cartofi, ceapă, morcovi, vinete, ardei, roșii, gogonele, mere, nuci, alune, pere, gutui, prune și caise, la prețuri pentru toate buzunarele.
Activitatea a fost acompaniata de muzica populară, după ce s-au vândut cât mai multe produse, s-au servit gogoși și s-au încins hore, a spus pentru Șansa News.ro profesor Doinița Albu
Cel mai mare câștig a fost însă că întreaga activitate a fost o lecție deschisă, în care copiii au înțeles ce e munca, modul în care se pot câștiga banii și cum pot fi gestionați. În plus, au avut ocazia de a afla și cum era negoțul în trecut, putându-și dezvolta totodată abilități de organizare și antreprenoriat.
Adaugă comentarii