POLITICĂ

Liderul PSD Buzău, Lucian Romașcanu: “Sunt momente când trebuie să îți asumi niște lucruri chiar dacă poți pierde pe termen scurt puncte electorale”

Într-o perioadă în care la București sunt în plină derulare negocierile dintre PSD și PNL pentru formarea unui nou Guvern, social democrații buzoieni au venit vineri, într-o conferință de presă, cu explicații față de decizia liderilor PSD de a intra la guvernare. Președintele PSD, Lucian Romașcanu, a explicat că decizia este una asumată și chiar dacă sunt voci care au cerut ca PSD să stea deoparte pentru că riscă să piardă din electorat, liderii partidului sunt hotărâți să meargă mai departe.

“PSD a spus că este nevoie de un Guvern cu o susținere importantă în Parlament pentru a trece țara de aceste multiple crize: pandemia, criza energetică, problemele sociale. PSD este pregătit să intre la guvernare atât cu prim ministru cât și cu membri în Guvern pentru a ne asigura că măsurile propuse vor fi duse la îndeplinire. Este un moment extrem de important, chiar dacă poate exista în foarte multe minți ideea de a sta în opoziție, nu putem, pentru că este posibil ca atunci când vom lua acel scor să nu mai avem ce guverna. Este un act de responsabilitate ceea ce încearcă să facă PSD și ne dorim să reușim pentru binele țării. A sta doar în zona electorală, pentru că nu există altă variantă, ce facem țara cui rămâne? Sunt momente în care trebuie să- ți asumi nite lucruri chiar dacă poți pierde pe termen scurt puncte electorale.”

Senatorul Lucian Romașcanu a vorbit și despre stadiul negocierilor, arătând că deocamdată nu s-a discutat pe marginea împărțirii ministerelor între partidele care ar putea forma viitorul Executiv.

“Continuă negocierea, dacă dorește PNL, discuțiile inițiale vizând în principal acțiuni imediate în zona sănătății, a educației, urmând după înțelegerea reciprocă să se discute despre miniștri. Nu s-a discutat pe acest subiect, s-a discutat doar despre propunerea de alternanță la poziția de prim ministru pe exemplul Istraelului sau Germaniei, dar lucrurile nu sunt bătute în cuie. Principalul lucru e o înțelegere pe ceea ce e de făcut”, a adăugat liderul PSD Buzău, Lucian Romașcanu.