Actualitate

Lista drumurilor buzoiene presărate de cruci. Unde se produc cele mai multe accidente grave

Drumul Național 2 E85, cel mai tranzitat drum din județul Buzău, cunoscut drept Șoseaua Morții, rămâne șoseaua cu cel mai mare risc de producere a accidentelor rutiere din Buzău. Dar, în ultimii ani, și alte artere din județ, inclusiv drumuri județene, s-au transformat în adevărate  puncte negre pe harta Buzăului.

Într-o intervenție în direct la Focus Tv, șeful Poliției Rutiere Buzău, comisar șef Silviu Dinu, a vorbit despre șoselele cu cel mai mare risc de producere a accidentelor. Primul pe listă rămâne DN2E85, urmat de cel mai lung drum județean, DJ 203 K.

„Dn 2 concentrează cele mai multe accidente grave rutiere grave produse în județul Buzău. Este și normal, este drumul cu cea mai mare concentrație de autovehicule. Apoi, putem vorbi și de drumurile județene, pentru că și aici avem probleme. De exemplu, avem DJ 203 K, cel mai lung din județ, peste 100 km, și an de an avem și aici evenimente rutiere foarte grave.”

DJ 203K este cel unde zilele trecute o mașină a fost spulberată de un șofer băut, 3 persoane, printre care un copil de 9 ani, ajungând la spital. Traficul intens de pe acest drum reabilitat recent, dar și neatenția la volan sau indisciplina pietonilor, fac ca periodic pe acest tronson să fie înregistrate accidente dintre cele mai grave.

“Din evidența anilor trecuți, accidente au fost cam în toate localitățile, și mă refer la Vadu Pașii, Săgeata, Mărăcineni, Săpoca, Cernătești, adică localitățile mai din sud, cele după Vintilă Vodă au fost mai ferite. Însă, zona mai aglomerată, până în Săpoca, au fost evenimente grave.”

Pe lista drumurilor presărate de cruci se află și câteva tronsoane situate la ieșirea din municipiul Buzău, printre care și Șoseaua de Centură.

„Mai avem ieșirea din municipiul Buzău spre Brăila, DN 2 B, pe o distanță de circa 5 km, este o zonă rectilinie, în care se efectuează multe depășiri, după o asigurare incompletă.  Un alt drum județean este cel de la Vernești spre Zorești, Merei, de asemeneni punctat, din nefericire, cu evenimente rutiere grave. Dar și centura ocolitoare a municipiului Buzău unde, deși s-a intervenit cu separatori de sens, totuși, am mai avut astfel de accidente.”

Pentru a limita pe cât posibil tragediile pe Centura Buzăului, în perioada următoare ar putea fi extinsă aria separatoarelor de sensuri, acele balize care au rolul de a-i determina pe șoferi să evite depășirile riscante care pot duce la accidente nedorite.