Actualitate

Lista locurilor de muncă vacante, la început de an. Muncitorii calificați, în continuare la mare căutare

Anunțuri de angajare, încă din primele zile lucrătoare din an. Disperați pentru că găsesc muncitori calificați, mai mulți patroni din Buzău au trimis listele posturilor vacante,  către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, imediat cum și-au reluat activitatea , după zilele libere de sărbători.  În total, sunt disponibile peste 200 de job-uri, iar circa 10% dintre ele sunt oferte lansate în ianuarie, în timp ce restul sunt cele rămase neocupate din luna decembrie.

Ionel Tociu

În continuare, la mare căutare sunt muncitorii calificați. Sunt multe oferte care îi vizează pe cei care au meserii în industria grea dar, foarte căutați, în această perioadă sunt și mecanicii agricoli. Lista locurilor de muncă poate fi consultată aici.

Pe de alta parte, aceste semnale venite din partea agenților economici dar și rata șomajului foarte mică , respectiv 5,4%, îi determină pe specialiști să creadă că, cel puțin pentru primul trimestru din 2023, în municipiul Buzău nu vor fi înregistrate disponibilizări collective.