Actualitate

Pentru prima dată la Buzău: piesă de teatru, pusă în scenă pentru copiii speciali. Unde și când e evenimentul

Spectacol de teatru cum nu a mai fost până acum la Buzău. Luni seară, în Parcul Tineretului Buzău, se va organiza pentru prima dată o piesă special adaptată pentru copiii cu deficiențe de vedere, auz și vorbire. Însă, piesa de teatru se adresează și celorlalți copii, care vor să descopere cum funcționează lumea din jurul lor, dar și celor care vor pur și simplu să se distreze.

Închide ochii și ai să vezi mai bine este o poveste pentru copiii care vor să înțeleagă mai bine lumea în care cresc. O mică sămânță îi duce pe copii în lumea plantelor și a animalelor. În drumul ei întâlnește tot felul de personaje care îi dau anumite lecții despre Empatie, Dragoste de aproape, Grijă, Neuitare, Cunoastere, Speranță.” este descrierea piesei de teatru.

Spectacolul de animație cu actori dar și cu păpuși este „tradus” în limbaj mimico-textual pentru copiii cu deficiențe de auz și vorbire, dar va fi și povestit pentru copiii cu deficiențe de vedere. Piesa este adaptată din „Povestea seminței”, de Dumitru Radu Popa și este primul spectacol din România făcut pentru a fi accesibil tuturor copiilor cu deficiențe.

„Copiii atipici au aceleași dorințe cu cei tipici, doar că și le manifestă diferit. Pentru copiii cu deficiențe este o ocazie deosebită participarea la un spectacol de teatru adaptat specific pentru ei, care să le aducă momente de bucurie și interacțiune artistică” se arată în descrierea de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Piesa de teatru face parte din Festivalul Internațional de Arte Buzău, care a început acum o săptămână. Timp de o lună, vor fi organizate evenimente culturale, scenete de teatru, concerte și o întâlnire cu arhicunoscutul actor Franco Naro.

Piesa de teatru se va ține în amfiteatrul din Parcul Tineretului și va începe, luni, la ora 18:00. Accesul este gratuit, în limita celor 200 de locuri disponibile, însă se va face cu respectarea normelor legale în vigoare cu privire la limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19.