Actualitate

LOCALITATEA DIN BUZĂU UNDE E CEA MAI MARE INCIDENȚĂ A CAZURILOR DE CORONAVIRUS. Cum mai stă municipiul

Comuna buzoiană Tisău a depășit 4 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Dacă rata se va menține la acest nivel și la sfârșit de săptămână, de vineri, localnicii vor fi nevoiți să respecte o serie de restricţii suplimentare.

La Tisău se înregistrează cea mai mare rată de îmbolnăvire din județul Buzău-4,12, cu 18 cazuri noi depistate în ultimele 14 zile. Autoritățile vor analiza zilnic situația epidemiologică iar în weekend, dacă rata se va menține peste 4, vor intra în vigoare noi restricții. Vineri, sâmbătă și duminica, magazinele se vor închide la ora 18.00, iar oamenii vor putea ieși din case doar până la ora 20. După această oră, circulația va fi permisă doar pe baza declarației pe proprie răspundere, pentru un motiv bine întemeiat.

În scenariul roșu, în județul Buzău, mai sunt încă 4 localități. Este vorba despre comuna Gherăseni cu  rata de 3,69 la mia de locuitori, Pietroasele cu 3,20 şi oraşul Pătârlagele, unde a fost raportată o rată de infectare de 3,12 la mia de locuitori. În scenariul roşu este şi municipiul Buzău, care de săptămâna trecută a depăşit pragul de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.

Luni, 12 aprilie, municipiul Buzău are o rată de 3,08.  

Conform scenariului roșu, cinematografele, instituțiile de spectacole și/sau concerte au activitatea suspendată. Inclusiv Teatrul George Ciprian şi-a închis ușile pentru spectatori, toate activitățile fiind mutate în mediul online.

De asemenea, activitatea restaurantelor și a cafenelelor în interiorul clădirilor este interzisă, putând funcționa doar terasele.  Cât privește restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, aici este permisă doar servirea persoanelor cazate în cadrul acestor unități.