Actualitate Agricultura acum

LOCUL UNDE GĂSEȘTI TONE DE MURE! Cum a obținut un buzoian o producție record de mure și ce va face cu fructele? Va fi o premieră în Buzău

Aproape 50 de tone de mure! Este cantitatea de fructe pe care un buzoian se așteaptă să o culeagă în acest an de pe cele patru hectare pe care le are cultivate cu fructe de pădure.

Într-un an greu pentru agricultură, cu secetă și mai apoi cu ploi abundente și temperaturi extrem de ridicate, plantația de mure de la Vernești este mai roditoare ca niciodată. Marian Tudor, proprietarul fermei, estimează că va culege cea mai mare cantitate de fructe din ultimii trei ani.

”Dacă până acum culegeam aproximativ 15 tone la hectar, anul acest vom avea cu 15-20% mai mult. În total, estimăm la peste 50 de tone de fructe”, a spus Marian Tudor.

Marian Tudor, producător fructe de pădure

Fructele au început să se coacă așa că de două săptămâni pe plantația de la Vernești a început și culesul. O parte din fructe va pleca către supermarket, însă cea mai mare parte va fi stocată pentru a fi folosită ca materie primă în fabrica de prelucrare a fructelor pe care o deține proprietarul plantației.

”Vindem către marile centre comerciale din Brașov, Constanța. Dar cea mai mare cantitate va fi stocată pentru uz intern. Vom transforma fructele în făină de fructe pentru dulciuri și ceaiuri. Am construit o fabrică chiar lângă plantație. Sperăm să-i dăm drumul la primăvară.Va fi prima fabrică din țară unde se va produce făină de fructe și geluri de fructe. Toate produse naturale. Deocamdată am pornit doar camerele frig pentru a putea stoca fructele. Avem o capacitate de 650 de tone ”, a spus Marian Tudor

Marian Tudor, producător fructe de pădure

mure azi

Publicată de Mure Buzau pe Miercuri, 22 iulie 2020

Buzoienii pot cumpăra fructe direct de la fermă. Prețul este 10 și 15 lei kilogramul.